Meteoroloji'den Türkiye Geneli ve İstanbul İçin Sarı Kodlu Uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Prof. Dr. Orhan Şen, Türkiye'nin çeşitli bölgeleri ve İstanbul için hava durumu raporu ve uyarıları paylaştı. Marmara, Ege ve diğer bölgelerde gök gürültülü sağanak beklenirken, hava sıcaklıklarının artacağı tahmin ediliyor.

Yayınlanma:
Meteoroloji'den Türkiye Geneli ve İstanbul İçin Sarı Kodlu Uyarı

Meteoroloji'den İstanbul dahil 13 kente 'sarı kod'lu uyarı. Bu illerde gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor.

İşte sarı kodlu uyarı verilen iller: Aydın, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Çanakkale, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya ve Yalova.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 30 Kasım tarihli hava durumu raporuna göre, Türkiye'nin birçok bölgesinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Rapor, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz bölgeleri ile Sakarya için yağışlı havanın beklendiğini duyurdu. Ayrıca, iç ve batı kesimlerde hava sıcaklıklarının 2 ila 6 derece artacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise sosyal medya hesabından İstanbul için özel bir uyarıda bulundu. Şen, "Bugün Perşembe yağışlı hava ülkeyi terk ediyor. Sabah saatlerinde batı Karadeniz’deki yağış öğlen bitecek. Pazartesi gününe kadar önemli bir yağış yok. Sıcaklıklar 2-3 derece daha yükseliyor. Cuma ve Cumartesi İstanbul'da lodos yine kuvvetli. Hafta sonu İstanbul 18-19 derece" ifadelerini kullandı.

Bu hava durumu raporu ve uyarılar, vatandaşların günlük planlarını yaparken dikkate alması gereken önemli bilgileri içermekte. Özellikle yağışlı bölgelerde yaşayanlar için alınacak tedbirler ve sıcaklık değişiklikleri, günlük hayatı etkileyebilecek faktörler arasında yer alıyor. Hafta sonu İstanbul'da beklenen lodosun kuvvetli olması da şehirdeki hava koşulları açısından dikkate alınması gereken bir durum olarak öne çıkıyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı 14

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 14

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 20

Adana: Parçalı bulutlu 21

Antalya: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı 19

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı 18

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı 18

Erzurum: Parçalı bulutlu 2

Diyarbakır: Az bulutlu 13

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet