MHP Lideri Bahçeli'den Hilafet Tartışmaları ve Süper Kupa Krizi Üzerine Değerlendirmeler

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Liderlik ve Siyaset Okulu 19. Dönem Sertifika Töreni'nde gündemdeki önemli konulara dair açıklamalarda bulundu. Başlıca konular arasında son dönemde yaşanan 'hilafet' tartışmalarına değinen Bahçeli, Galata Köprüsü'nde düzenlenen Filistin yürüyüşünde hilafet bayrağı açan kişiye yumruk atan Ege A.y'ı "meczup" olarak nitelendirdi. Bahçeli, Ege A.Y ve Anıtkabir'de şeriat sloganları atan kişinin eylemlerini koordine edilen provokasyonlar olarak değerlendirdi.

Yayınlanma:
MHP Lideri Bahçeli'den Hilafet Tartışmaları ve Süper Kupa Krizi Üzerine Değerlendirmeler

Süper Kupa Krizi ve Eleştiriler

Suudi Arabistan'da düzenlenmesi planlanan ancak Mustafa Kemal Atatürk fotoğraflı malzemelere izin verilmemesi nedeniyle iptal edilen Türkiye Süper Kupa finali konusunda Bahçeli, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ile Galatasaray ve Fenerbahçe kulüplerini eleştirdi. Bahçeli, krize neden olanları kuru bir özürle affedilemeyeceklerini belirterek, TFF'nin süreci yönetemediğini ve spor kulüplerinin soğukkanlı olmadığını ifade etti.

Can Atalay Dosyası ve AYM Kararı

Bahçeli, Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) Hatay Milletvekili seçilen ancak AYM'nin hak ihlali kararına rağmen tahliye edilmeyen Can Atalay dosyasıyla ilgili de konuştu. AYM kararına uymayan Yargıtay 3. Ceza Dairesi üyelerini kutlayan Bahçeli, adaletin onurunu koruyan hakimlere destek verdi.

Sosyal Medya ve Toplumsal Barış

Sosyal medyayı eleştiren Bahçeli, taşıdığı yükün bir zehir olduğunu ve düzenlenmeli ya da işlevsiz hale getirilmeli olduğunu belirtti. Türkiye'de diktatörlük olmadığını vurgulayan Bahçeli, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmeye çalışanları sert bir dille eleştirdi.

Yargıtay Hakimlerine Destek

Bahçeli, Anayasa Mahkemesi'nin milletin haklarını savunma rolüne vurgu yaparken, Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin direnişini ve aldığı kararı yürekten kutladığını belirtti. Ayrıca, Türk adaletinin onurunu müdafaa eden hakimlere destek verdi.

Bu açıklamaların ardında Türkiye'nin içinde bulunduğu siyasi ve sosyal konulara dair MHP liderinin net duruşu bir kez daha ortaya çıkmış oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet