MHP Lideri Devlet Bahçeli parti grup toplantısında konuşuyor

MHP Lideri Devlet Bahçeli: Türk ve Türkiye Yüzyılı Başlamıştır

Yayınlanma:
MHP Lideri Devlet Bahçeli parti grup toplantısında konuşuyor

Bahçeli'nin konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Değerli vekil arkadaşlarım, muhterem misafirler, Türkiye Cumhuriyeti devleti hızla akan tarih sürecinde 20123'e kadar uzanacak yeni bir yüzyıla girmiştir.

Üç yıl iki ay süren milli mücadelenin nihai sonucu tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'dir. 29 Ekim 1923'e kolay gelinmemiştir. Birinci Meclis binası inşaat halinde bir binaydı, pencereleri camsız, iç sıvası, elektriği yoktu. Gaz lambaları tavandan sarkıtılmıştı. Ali Fuat Paşa'nın seccadesi o çatlağa örtülmüş, mekteplerden sıralar getirilmiş, odun sobası kurulmuştu. Dönemin mebusları öğretmen okullarında yatıp kalkıyordu. Meclis tutanakları kese kağıtlarına yazılıyordu. Zor şartlar altında yedi düvele boyun eğilmedi ve Cumhuriyet kuruldu.

Türk tarihinin yeni bir eşiğindeyiz. Yeni yüzyılda zaman ve mekanda üstünlük Türkiye'ye geçecektir. Türk milletinin muhtedir fermanının dünyaya okumak için azimliyiz. Türk ve Türkiye yüzyılı başlamıştır.

ekran-resmi-2023-10-31-11-08-40.png

Havada uçan jetlerimiz, kahraman askerlerimiz, İstanbul Boğazı'ndan geçen savaş gemilerimiz dosta güven düşmana da korku vermiştir. 29 Ekim muazzam bir coşku havasında kutlanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti asil, haysiyetli ve haklı bir savaşın tezahürü olarak tecelli etti.

Türk milleti Allah'ın izni ile yeni yüzyıla da mührünü vuracaktır. Bugün devlet ve milletçe meselelerin çözülmesinin mümkün olabileceğini düşünüyorum. Türk milletinin eseri olan Cumhuriyet, bağımsızlık heyecanı duyan mazlum milletlere de esin kaynağı oldu. Türkiye Cumhuriyeti kuruluş temelini milli değerler üzerine inşa atmıştır.

Cumhuriyetin 100. yıl dönümünde muhalefette aynı anda benzer cümlelerle demokrasi sorgulaması işitildi. Demokrasiden bihaber olanlar söz oyunları ile esasen cumhuriyete yönelik hazımsızlıklarını bir kor halinde kafalarının içinde yer etmiştir. Bu zevata kulak verirseniz buram buram sahte cumhuriyet sevgisi duyulacak. Kılıçdaroğlu gene görevimiz cumhuriyeti taclandırmaktır demiş. Hayat gerçeğinden bahsetmek mümkün değildir. Atatürk'ün sözünü Kılıçdaroğlu hiç duymadı mı?

Cumhuriyeti kurduklarını söyleyen Kılıçdaroğlu'nun bir yanlışı vardır. Cumhuriyeti yıkmak için zilletin Atatürk'ün eserlerinden ders almadıkları saklanamaz boyuta.

İYİ Parti başkanı da ülkemizin demokrasi krizinde olduğunu söylemiş. Tabii ki bu söylemiyle halt etmiştir. Kriz, demokraside değil, Türkiye’ye karşı muhalefet merciinde buluşan kimlik kaybına uğramış partilerdedir.

İYİ Parti başkanı geçen hafta canını cebine koyar gidersin demiş, bizde cüzdan gibi cebe konulacak can değil, gerektiği takdirde feda edilecek can vardır!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet