Milas'taki Okulda Öğrenciye Şiddet Olayı: Bakanlık kırsala sürdü

Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan Sakarya İlkokulu'nda müdür yardımcısı tarafından bir öğrenciye şiddet uygulandığı görüntüler ortaya çıktı. Olay sonrası idari soruşturma başlatıldı ve müdür yardımcısının görev yeri değiştirildi.

Yayınlanma:
Milas'taki Okulda Öğrenciye Şiddet Olayı: Bakanlık kırsala sürdü

Muğla'nın Milas ilçesindeki Sakarya İlkokulu'nda meydana gelen bir olay, eğitim camiasında büyük yankı uyandırdı. Okulun müdür yardımcısı Mehmet Serkan G.'nin, 6 yaşındaki birinci sınıf öğrencisi E.S.'ye şiddet uyguladığı anlar kameralara yansıdı. Görüntülerde, müdür yardımcısının öğrenciyi koltuk altından tutarak havaya kaldırdığı ve ardından sınıfa fırlattığı görülüyor.

1-013.webp

Olay Sonrası İdari İşlemler ve Aile Tepkisi

Olayın ardından E.S., annesinin ısrarı üzerine yaşadıklarını anlattı. Çocuk, hastaneye götürülerek darp raporu alındı. Bunun üzerine aile, müdür yardımcısı hakkında suç duyurusunda bulundu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de durumdan haberdar edildi ve Mehmet Serkan G. hakkında idari soruşturma başlatılarak, 19 Ekim'de açığa alındı. Müdür yardımcısına idari para cezası verildikten sonra, 3 Kasım'da ise görevine iade edildi. Görüntülerin kamuoyuna yansıması üzerine, Milli Eğitim Bakanlığı olaya müdahale etti ve müfettişler görevlendirdi. Mehmet Serkan G.'nin görev yeri, ilçeye bağlı bir kırsal mahalle okuluna değiştirildi. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da ailenin yanında yer alarak avukat görevlendirdi. Muğla Valiliği, olayla ilgili yaptığı açıklamada, "28.11.2023 tarihinde ulusal ve yerel basında yer alan 'Milas Sakarya İlkokulu'nda öğrenciye yönelik şiddet' başlıklı haberle ilgili olarak, Valiliğimizce konunun aydınlatılması amacıyla çok yönlü inceleme ve soruşturma başlatılmış olup süreç hassasiyetle takip edilmektedir" ifadelerini kullandı.

3-001.webp

E.S.'nin annesi S.Ö.S., olayın sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirterek, "Olayın kamuoyuna yansımasının ardından konuya hızlıca müdahale eden ve önleyici tedbirleri devreye sokan Muğla Valiliği ve Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine teşekkürlerimi sunarım" dedi. Ayrıca, adalet sistemine güvendiklerini ve hukuki sürecin sonuçlanana kadar kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceklerini ifade etti. Anne ayrıca, "OkuldaŞiddeteSon" adlı imza kampanyasına destek verenlere de teşekkürlerini iletti. Bu olay, okullardaki şiddet konusunda toplumsal duyarlılığın artmasına neden oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet