Milli Savunma Bakanlığı 1 haftada 87 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı

Tuğamiral Aktürk'ün açıklamasına göre 1 haftada 87 terörist etkisiz hale getirildi. TSK'nın Irak kuzeyindeki operasyonları devam ediyor

Yayınlanma:
Milli Savunma Bakanlığı 1 haftada 87 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı

Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından gerçekleştirilen toplantıda gündeme dair açıklamalar yapıldı. Pençe-Kilit bölgesinde tespit edilen 1 kilometre derinlikteki mağaraya girildiği belirtilirken, operasyonların hızla devam edildiğine dikkat çekildi.

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Bakanlıkta düzenlenen basın bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Tuğamiral Aktürk, şunları söyledi:

“Pençe-Kilit bölgesinde devam eden operasyonlar ve arama-tarama faaliyetlerinde; çok sayıda odası bulunan, odalar dahil derinliği 1 kilometre olan, tünel geçiş yerleri betonla güçlendirilmiş ve 3 ayrı girişi olan bir mağara tespit edildi.Burada etkisiz hâle getirilen iki teröristten birinin, Gri Liste’de olduğu belirlendi.

'MÜHİMMATLAR İMHA EDİLDİ'

Ayrıca, mağarada çok sayıda yaşam malzemesi, mühimmat, termal şemsiye, elektrik kablosu, jeneratör ve patlayıcı ele geçirilmiştir. Tespit edilen mühimmat ve malzemeler METİ Timlerimiz tarafından kontrollü bir şekilde imha edilmiştir.

'BİR GECE ANSIZIN YERLE BİR...'

Terör inlerini bir gece ansızın yerle bir etme azim ve kararlılığımız; artan bir etki ve yoğun bir baskıyla sürecek, gereken yer ve zamanda terör yuvaları yok edilmeye devam edilecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet