Nasreddin Hoca'ya yasak Resmi Gazete'de yayınlandı

Unesco tarafından kültürel miras olarak tanımladığı “Nasrettin Hoca Fıkra Anlatı Geleneği” yarışması, İsrail - Filistin savaşı nedeniyle iptal edildi

Yayınlanma:
Nasreddin Hoca'ya yasak Resmi Gazete'de yayınlandı

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, “Akşehir'de yapılması düşünülen ‘İlkokullar Arası Nasrettin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması” bölge ve Türkiye finalleri, İsrail'in Filistinli sivillere soykırım yapması sebebiyle ülkemizde ‘Milli Yas' ilan edildiği için başka bir tarihe ertelenmesi planlandı” diyerek, yarışmanın ertelenmesi ve tüm ilkokullara duyurulmasını, MEB'den talep etti.

screenshot-2023-11-04-at-07-xopq.webp

BAKANLIK ERTELEDİ
Bakanlık Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu da 25 Ekim 2023 tarihinde, resmi yazıyla 81 il milli eğitim, ilçeler ve okullara, Nasrettin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması'nın ertelendiğini bildirdi. Bakanlık, ilkokul 1, 2 ve 3. sınıf öğrencilerinin katılımıyla bu yıl 7'ncisi yapılacak Ulusal İlkokullar Arası Fıkra Canlandırma Yarışması'nı erteleme kararını, 30 Ekim 2023'te yayınladı. Yarışma 26 Ekim'de final yapacaktı.

screenshot-2023-11-04-at-07-d0jk.webp

7. Nasrettin Hoca Ulusal Fıkra Canlandırma Yarışması'nda canlandırılacak fıkraları MEB ve Akşehir Belediyesi önceden belirlemişti. Bu fıkralar içinde Nasrettin Hoca'nın, “Allah'ın rahmetinden kaçılmaz”, “Cennet ile cehennem dolana kadar”, “Dostlar alışverişte görsün” gibi 148 fıkrası var.

ÖĞRENCİLERE 100 BİN TL ÖDÜL VARDI
Nasrettin Hoca Ulusal Fıkra Canlandırma Yarışması, UNESCO tescili olmadan şimdiye kadar 6 kez yapıldı.

screenshot-2023-11-04-at-07-adkh.webp

Türkiye'de tüm ilkokulların 7'ncisi yapılacak yarışmaya katılım için MEB, haziran ayında duyuru yaptı. Okul, il ve ilçe elemeleri bitti. Nasrettin Hoca Anma Günleri'nde 26 Ekim'de finalist öğrenciler ödül alacaktı. Birinciye 30 bin TL, toplamda ise 100 bin TL ödül dağıtılacaktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet