Norveç, kapılarını Türk vatandaşlarına vizesiz açıyor

Milyonlarca vatandaşın hayallerini kurduğu Norveç, Türk vatandaşlarına kapılarını vizesiz açıyor!

Yayınlanma:
Norveç, kapılarını Türk vatandaşlarına vizesiz açıyor

Norveç'e ait olan Svalbard, kuzey ışıklarını görmek isteyenler için cazip bir seçenek sunuyor. Türkiye'den bu bölgeye vize veya oturma izni almak zor olabiliyor, ancak Svalbard'da yaşamak isteyenler için özel bir fırsat bulunuyor. Svalbard, 1920 yılında imzalanan bir anlaşma gereği bazı ülkelerin vatandaşlarına vizesiz yaşama ve çalışma hakkı tanıyor, Türkler de bu anlaşma kapsamında bölgeye gidebilir.

Svalbard, bugün hem bilimsel araştırmaların merkezi hem de balıkçılıkla meşhur bir bölge olarak bilinir. Bölgede 3 bin kişi yaşamakta ve aynı zamanda 3 bin 500 kutup ayısı da bu bölgede bulunuyor.

TÜRKLER İLK OLARAK OSMANLI DÖNEMİNDE GİTTİ

Türkler, Svalbard'a ilk olarak Osmanlı döneminde 1528'de gitmeye başlamışlardır. Türk bilim insanları da 1960'lı yıllardan bu yana bu bölgede araştırmalar yapmaktadır. Ayrıca NASA gibi önemli bilim kurumları da burada çalışmalarını sürdürüyor.

TÜRK VATANDAŞLARI İÇİN İKİ ŞART

Svalbard'a gitmek isteyen Türk vatandaşları için iki önemli şart bulunmaktadır. İlk olarak, adada bir eğitim programına katılmak veya iş bulmak gerekmektedir. Ayrıca bir ev kiralamak ve yeterli gelire sahip olmak da gereklidir. Bu şartları sağlayanlar, vizesiz olarak Svalbard'a gidebilirler.

Svalbard, Norveç Krallığı'na ait olmasına rağmen Norveç'in ana karasındaki yasalar burada geçerli değil. Bu nedenle Svalbard, uluslararası hukukta özel bir statüye sahiptir ve tüm ülkelerin vatandaşlarına açıktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet