Obama'dan gazze açıklaması: "Kimsenin eli temiz değil."

Eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Barack Obama, İsrail ile Gazze arasındaki çatışmalara dair açıklamalarda bulundu. “Kimsenin eli temiz değil” diyen Obama herkesin suç ortağı olduğunu ifade etti.

Yayınlanma:
Obama'dan gazze açıklaması: "Kimsenin eli temiz değil."

ABD'nin eski Demokrat Partili Başkanı Barack Obama, eski yardımcısı Joe Biden'ın İsrail'e verdiği koşulsuz desteğin aksine yaşanan trajedide çuvaldızı ülkesine de batırdı. Obama, "Kimsenin eli temiz değil" diyerek, Gazze savaşında "Hepimizin suç ortağıyız" yorumunda bulundu.

Pod Save America'ya verdiği bir röportajda Obama "Eğer sorunu çözmek istiyorsanız, o zaman tüm gerçeği kabul etmelisiniz. Sonra kimsenin elinin temiz olmadığını, hepimizin bir dereceye kadar suç ortağı olduğumuzu kabul etmelisiniz.” Euronevs'in aktardığına göre Hamas'ın eylemlerini kınayan Obama, ancak "İşgalin ve Filistinlilerin başına gelenlerin dayanılmaz" olduğunu vurguladı.

aa-20230622-31498903-31498896-eski-abd-baskani-barack-obama.webp

'BÜTÜN BUNLAR, BARIŞA YÖNELİK ÇABALARIN ONLARCA YILDIR SONUÇSUZ KALDIĞI ORTAMDA GERÇEKLEŞİYOR'

Obama "Bütün bunlar, İsrail için gerçek bir güvenliğe var olma hakkının tanınmasına, Filistinliler için işgalin sona ermesine, sürdürülebilir bir devlete ve kendi kaderlerini belirleme hakkına dayalı bir barışa yönelik çabaların onlarca yıldır sonuçsuz kaldığı bir ortamda gerçekleşiyor" dedi.

İki hafta önce Obama, İsrail'i, Gazze'ye yiyecek ve suyun kesilmesi de dahil olmak üzere, Hamas'a karşı savaştaki eylemlerinin "Filistinlilerin tutumlarını nesiller boyunca sertleştirebileceği" ve İsrail'e verilen uluslararası desteği zayıflatabileceği konusunda uyarmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet