Ogün Samast'ın Babası Ahmet Samast: Ben Almaya Gitmedim

Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın babası, oğlunun tahliye sürecindeki şaşırtıcı açıklamalarıyla gündemde. Samast ailesinin kararının ardındaki sır perdesi!

Yayınlanma:
Ogün Samast'ın Babası Ahmet Samast: Ben Almaya Gitmedim

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve BirGün yazarı Hrant Dink’in katili Ogün Samast’ın tahliye edilmesine ilişkin konuşan baba Ahmet Samast, Ogün Samast'ı cezaevinden almaya gitmediklerini ve oğlunun nerede olduğunu bilmediğini iddia etti.

Samast, koşullu salıverilme kapsamında 15 Kasım akşamı Bolu F Tipi cezaevinden tahliye edildi. Samast’ın cezaevi çıkışında ailesi tarafından karşılandığı aktarıldı. Akşam saatlerinde tahliye olan Ogün Samast’un Trabzon’daki aile evine gitmediği öğrenildi.

Ahmet Samast, "Ben almaya gitmedim. Nasıl gittiyse öyle gelsin" dedi. Abisi Ümit Samast ise konuşmak istemediğini belirterek, "Ogün’ü bulursanız konuşursunuz" dedi.

Samast'ın tahliye olduktan sonra Trabzon'daki aile evine de dönmediği kaydedildi.

"SESSİZ SEDASIZ KÖYDEN AYRILDILAR"

Ailenin yaşadığı Çal Camili Köyü muhtarı Aziz Demir de Samast ailesinin 14 Kasım’da sessiz sedasız köyden ayrıldığını söyleyerek, "Kimseye bir şey demediler. Köye gelmediler. Emniyet de aradı, bilgi almak istedi. Onlara da söyledim. Gelmediler, geleceklerini de düşünmüyorum" diye konuştu.

Hrant Dink, 19 Ocak 2007’de gazete binası önünde o dönem 17 yaşında olan Ogün Samast tarafından öldürüldü. Cinayetin faili olduğu belirlenen Samast, 20 Ocak 2007’de Samsun otogarında yakalandı.

24 Ocak 2007’de tutuklanan samast, önceki akşam Bolu F Tipi cezaevinden edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet