Olaylı kurultay sonrası ilk açıklama

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gerçekleştirdikleri görüşme sonrası açıklamalarda bulundular. Özel, İmamoğlu ile aralarındaki kardeşlik hukukunun, CHP'yi iktidara taşıyacağını belirtti.

Yayınlanma:
Olaylı kurultay sonrası ilk açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, partisinin 38. Olağan Kurultayı sonrası bir araya geldi. İmamoğlu ile Özel görüşmesi, Özel'in çalışma ofisinde gerçekleşti.

Görüşme sonrası Özel ve İmamoğlu açıklamada bulundu.

İMAMOĞLU: KILIÇDAROĞLU'NA YÜREKTEN TEŞEKKÜR

İmamoğlu, "Malumunuz 38. Kurultayımızla ilgili süreç tamamlandı. Süreci tamamladıktan sonra başkan olarak kendilerini ziyaret edip sürece dair hem teşekkür edip hem bilgi aktardım. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yürekten teşekkür ediyorum. Kendisini ziyaret edip kurultay sürecine dair fikirlerimi sunup hem de teşekkür edeceğim" ifadelerini kullandı.

ÖZEL'DEN AÇIKLAMA

Özgür Özel ise açıklamasında, "Nezaket gösterdiler ve kurultayı tamamladıktan sonra, görevini bittikten sonra ziyaret ettiler. Ekrem Başkan hangi işin elinden tutsa dört dörtlük yapan bir isim. CHP tarihinde bir ilk yaşandı. Kurultayın gergin olabileceğini biliyordu, Ekrem Başkan bu göreve layık olduğunu gösterdi. Kendisine özellikle teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Hep konuşulan bir şey var; Ekrem Başkan'la aranızda nasıl bir ilişki var?" diyen Özel, şunları söyledi: "Bizim aramızdaki ilişki, kardeşilik ilişkisi, kardeşlik hukukudur. Ama bu kardeşlik hukuku, CHP'yi iktidara taşıyacak. İkinci yüzyılda kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e layık başarıları hep birlikte alacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet