Onur Şener Cinayetinde Savcıdan Kasten Öldürme Suçundan Ceza Talebi

Ankara'da geçen yıl gerçekleşen Onur Şener cinayeti davasında, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi'nin verdiği kararlar Cumhuriyet Savcısı tarafından Yargıtay'a taşındı. Savcılık, sanıkların 'kasten yaralama sonucu ölüme neden olma' suçundan değil, 'kasten öldürme' suçundan cezalandırılmalarını talep ediyor.

Yayınlanma:
Onur Şener Cinayetinde Savcıdan Kasten Öldürme Suçundan Ceza Talebi

Ankara'da geçtiğimiz yıl bir eğlence mekanında yaşanan Onur Şener cinayetine ilişkin dava sürecinde yeni bir gelişme yaşandı. Ankara 31'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Cumhuriyet Savcılığı sanıkların 'kasten yaralama sonucu ölüme neden olma' suçundan değil, 'kasten öldürme' suçundan cezalandırılmalarını talep etti.

Mahkeme Kararları ve Savcının Temyizi

Mahkeme, sanıklardan İlker Karakaş ve Ali Gündüz'e 'kasten öldürme' suçundan 25'er yıl hapis cezası verirken, diğer sanık Semih Soyalp ile Jale Erberk ve Gözde Gündüz beraat etti. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi ise, Karakaş'ın cezasını onaylarken, Gündüz'ün cezasını 'kasten yaralama sonucu ölüme neden olma' suçundan 12 yıla indirdi ve Soyalp'e 10 yıl hapis cezası verdi.

Bu kararlar sonrasında, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcısı Servet Kaya, Yargıtay'a temyiz başvurusunda bulundu. Savcı Kaya, sanıkların eylemlerinin 'kasten öldürme' suçunu oluşturduğunu ve Karakaş'a 'haksız tahrik' indirimi uygulanmamasının hukuka aykırı olduğunu belirterek, kararın bozulmasını talep etti. Savcılığın bu hamlesi, davada önemli bir dönemeç oluşturarak, sürecin Yargıtay aşamasında nasıl sonuçlanacağına dair merak uyandırıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet