ÖSYM Eski Başkanı Ali Demir'e 15 yıla kadar hapis talebi

Eski ÖSYM Başkanı Ali Demir'in "FETÖ üyeliği" ve "görevi kötüye kullanma" suçlamalarıyla yargılandığı davada, Cumhuriyet savcısı, Demir'in "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada savcının bu talebinin ardından Demir'in avukatı süre talep etti. Mahkeme, Demir'e savunma hazırlama süresi vererek duruşmayı 15 Şubat 2024'e erteledi.

Yayınlanma:
ÖSYM Eski Başkanı Ali Demir'e 15 yıla kadar hapis talebi

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, eski ÖSYM Başkanı Ali Demir'in "FETÖ üyeliği" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından yargılandığı mütalaa ile gündemde. Cumhuriyet savcısı, Demir'in "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası talep etti. Mahkeme süre talebi üzerine, Demir'in savunma hazırlama süresi için duruşmayı 15 Şubat 2024 tarihine erteledi.

Soru Sızdırma Süreci ve Ali Demir'in Suçlamaları

İddianamede, ÖSYM sınavlarında soruların sızdırılması sürecine dair detaylı teknik bilgiler bulunuyor. Bilirkişi raporlarına göre, sınav soruları "Sır cihazı" adı verilen kriptolu belleğe yüklendikten sonra ÖSYM'nin bilgisayarlarında kaydedilmiş. Sorular, örgüt mensupları tarafından ÖSYM imamına ulaştırılmış. Soruşturma sırasında bazı bilgisayarlarda sınav sorularını kaydeden programlara ait izler tespit edilmiş. İddianamede, bu süreçte Demir'in suçlamalarla cezalandırılması talep ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet