Özgür Özel: İyi İnsanlar Birlikte Kötülüğü Yenecek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Agos Gazetesi'nin eski binasında Hrant Dink Vakfı'nı ziyaret ederek Ogün Samast'ın tahliyesine tepki gösterdi. Özel, adaletsizliklere karşı dayanışma çağrısı yaparken, kötülüğü ancak birlikte cesurca karşılayarak yenebileceklerini vurguladı. İyi insanların, sokaklarda, meydanlarda bir araya gelerek kötülüğe karşı direnmeleri gerektiğini belirtti.

Yayınlanma:
Özgür Özel: İyi İnsanlar Birlikte Kötülüğü Yenecek

Özgür Özel ve CHP heyeti, Agos Gazetesi'nin eski binasında Hrant Dink Vakfı'nı ziyaret etti. Ogün Samast'ın tahliyesine ilişkin duyduğu endişeyi dile getiren Özel, bu durumun büyük bir saygısızlık ve meydan okuma olduğunu belirtti. İyi insanları, kötülüğe karşı dayanışma ve direnişe çağırdı.

Özel, açıklamalarında adaletsizliklere, ezilenlere, işkence görenlere ve öldürülen kadınlara destek verme çağrısı yaptı. Hrant Dink'in ailesi, Ermeni cemaati, Cumartesi Anneleri ve ötekileştirilen grupların yanında durulması gerektiğini vurguladı.

CHP lideri, cesaret vurgusu yaparak halkı eylemlere katılmaya çağırdı. İyi insanların birlikte kötülüğü yenmek için sokaklarda, meydanlarda, yürüyüşlerde bir araya gelmeleri gerektiğini söyledi. İyi insanların göz göze bakabildiğini, kötülerin ise kaçtığını belirterek, iyilik ve cesaretle kötülüğün üstesinden geleceklerini ifade etti.

Konuşmasında sık sık cesaret vurgusu yapan CHP lideri Özel, halka eylemlere katılma çağrısında bulunarak şunları kaydetti:

“Cesur olacağız. Çağrıldığımızda koşup geleceğiz. Bundan sonra bu ülkede kötülük kazanmasın isteyen herkese çağrımdır. İyi insanlar, çağrıldığınızda koşun gelin; sokaklara gelin, meydanlara gelin, yürüyüşlere gelin, açıklamalara gelin… Gelin ki kötülük kaybolsun gitsin.

İyi insanlar birbirlerinin gözünün içine bakabilirler. Rakel Dink, 17 yıldır gözünüzün içine bakıyor. Ama kötüler, gözünüzün içine bakamazlar. Onlar kaçarlar, saklanırlar. İyi insanlar bundan sonra birlikte cesaret göstersinler, kötülüğü hep beraber yeneceğiz. Söz veriyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet