Özgür Özel'den İttifak Sorusuna Yanıt

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya'daki parti kampında yaptığı açıklamalarla gündeme geldi. Özel, CHP'nin siyaset vizyonundan belediye hedeflerine ve İYİ Parti ziyaretine kadar birçok konuya değindi.

Yayınlanma:
Özgür Özel'den İttifak Sorusuna Yanıt

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Antalya kampında açıklamalarda bulunuyor.

Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

* Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilk kurultayı Atatürk’ün söylediği gibi Sivas Kongresi’dir. Bu yüzden bizde Genel Başkan salona talimat vermez, salonlar vizyon belirler. Cumhuriyet Halk Partisinin nasıl çalışacağını, neler yapacağını, yanlışa yanlış diyerek dimdik durmayı, siyaseti hem sokakta hem mecliste güçlü şekilde nasıl yapacağımızı konuşacağız.

"PSİKOLOJİK İKTİDAR BİZE GEÇECEK"

* CHP'nin belediye sayısının artıracağımıza inanıyoruz. Beş yıl önceki belediyelerimizi aynen korursak, üstüne yeni belediyeler alırsak, oyumuzu artırırsak, moralimizi yükseltirsek Türkiye’de psikolojik iktidar bir kez daha bize geçecek.

* Pasaportumuzun para karşılığı birilerine peşkeş çekilmesinden duyduğumuz rahatsızlığı daha önce ifade ettik. Bu çılgınlık Antalya'da, Muğla'da kira fiyatlarını yukarı çekiyor.

* Kiraların yüksek olduğu yere tayin edilen memurlara devlet destek vermelidir.

* Gezi'den içeride yatanlar bizim için orada.

* AKP yolsuzluğu, usulsüzlüğü sahipleniyor.

* Milletimiz 31 Mart'ta CHP'li belediyeleri ödüllendirecek.

AKŞENER AÇIKLAMASI

* Akşener'e bir ziyaret gerçekleştirdik. Birlikte kazanmanın muhalefeti güçlendireceğini söyledik. Pazartesi günkü GİK toplantısına işaret ettiler. Çıkacak her karara saygılıyız. İşbirliği kararı çıkmasını temenni ederim ancak aksi durumu da anlayışla karşılayacağımızı belirtmek isterim.

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, genel başkan seçildikten sonra ilk kez ziyaret ettiği İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e 31 Mart seçimleri için seçim işbirliği önerisi götürdü.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu’nun (GİK) 81 ilde seçimlere tek başına girme kararına saygılı olduklarını belirten Özel Akşener’e, bu kararın gözden geçirilip geçiremeyeceğini sordu.

Akşener ise öneriyi GİK’in onayına sunacağını belirterek, “Biz, MHP’nin aksine, demokratik bir partiyiz. Geçmişte ‘masaya otur veya kalk’ diyen de GİK’ti. O yüzden GİK ne derse onu yapacağım” yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet