Sağlık Bakanı'nın Bağlantılarına Dair Tartışma Yükseliyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol Hastanesi’nin Ticaret Bakanlığı destek programına dahil edildiği ve 5.9 milyon TL destek aldığı belirtildi. CHP'li Murat Emir'in konuyu Meclis gündemine taşıması üzerine Ticaret Bakanı, hastanenin program dahililiğini ve sağlanan desteği açıkladı.

Yayınlanma:
Sağlık Bakanı'nın Bağlantılarına Dair Tartışma Yükseliyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Medipol Hastanesi'nin destek programına alındığı iddiaları, CHP'li Murat Emir'in sorularıyla Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın açıklamaları sonucunda Meclis gündemine taşındı. Medipol Hastanesi'nin Turquality Destek Programı kapsamında 5.9 milyon TL'lik destek aldığı belirtilirken, konuyla ilgili yapılan açıklamalar tartışmalara neden oldu.

Murat Emir'in yazılı soru önergesi üzerine Ticaret Bakanı Bolat'ın verdiği bilgilere göre, Medipol Hastanesi'nin belirli bir iş yönetimi kalitesi, operasyonel mükemmellik düzeyi ve markalaşma potansiyeline sahip olduğu gerekçesiyle destek programına dahil edildiği ve bu kapsamda 5.9 milyon TL'lik destek sağlandığı ifade edildi.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ise konuyla ilgili eleştirilerini şu şekilde dile getirdi: "Bakanların göreve gelir gelmez kendi ya da yakınlarına ait firmalara fayda sağlama girişimleri üzücü. Fahrettin Koca'nın bakanlık koltuğuna oturur oturmaz hastanesine destek araması kabul edilemez. Bu durum kesinlikle soruşturulmalı."

Ticaret Bakanı'nın açıklamalarının ardından Emir, "Ticaret Bakanı'nın şeffaflık gereği kimlere destek verildiğini açıklamasını bekliyoruz" diyerek şeffaflık çağrısında bulundu.

Bu gelişmeler, Sağlık Bakanı'nın hastanesine yapılan destekler ve buna ilişkin şeffaflık talepleri üzerine Meclis'te tartışmalara neden oldu. Tartışmalar, siyasi görevlerde bulunanların kurdukları firmalara dair sağlanan desteklerin şeffaflığını ve doğruluğunu gündeme getiriyor.

koca-once-bakanlik-koltugunu-sonra-da-hastanesine-tesvigi-kapmis.jpeg
Koca'nın yurtdışına giden doktorlar için yaptığı 'para sayma' hareketi tepki çekmişti

Koca’nın 2018 yılının temmuz ayında bakanlık koltuğuna oturduğunu hatırlatan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, yanıtla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

"GÖREVE GELİR GELMEZ RANT SAĞLAMA YOLLARINI ARAMAYA BAŞLIYORLAR"

"AKP’li bakanlar, genel müdürler, bürokratların hemen hepsi göreve gelir gelmez bir şekilde ya kendi firmalarına ya da yakınlarının, yandaşlarının firmalarına fayda sağlama, rant sağlama yollarını aramaya başlıyor ve bir şekilde bunun da yolunu buluyor. Yağlı ballı ihaleler, işler alınıyor dediğimizde de bize tepki gösteriyorlar. Ticaret Bakanı'nın yanıtından da anlıyoruz ki; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bakanlık koltuğuna oturur oturmaz ilk işi, kurucusu olduğu hastaneye destek sağlamanın yollarını aramaya başlaması olmuş. Bir yıl içinde de Ticaret Bakanlığı'ndan destek almaya başlamışlar.

Bugüne kadar sağlanan destek de 5.9 milyon TL. 2019 yılından bu yana düşündüğümüzde bu paranın bugün çok daha fazla, milyonlarca TL’ye ulaştığını söyleyebiliriz. Bir bakanın, oturduğu bakanlık koltuğunu kullanarak kendi hastanesine milyonlarca TL’lik fayda sağlamış olması kesinlikle kabul edilemez ve bu desteğin ayrıntıları ilgili kurumlar tarafından derhal soruşturma konusu edilmelidir. Diğer yandan Ticaret Bakanı, toplam 13 adet sağlık turizmi sektörü markasının desteklerden faydalandığını söylemiş ancak kimlerin bu destekten yararlandığı sorumuzu da yanıtsız bırakmış. Ticaret Bakanını da şeffaf olmaya ve milyonlarca TL’lik desteklerin kimlere verildiğini açıklamaya davet ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet