Şans Oyunları ve Vergi Düzenlemelerini İçeren Kanun Teklifi

AKP'li milletvekillerinin hazırladığı torba kanun teklifi, vergi ve maliye konularını ele alıyor. Bu teklif, şans oyunlarındaki ikramiye oranlarını artırma ve deprem bölgelerinde fahiş fiyat uygulayanlara yönelik cezaları içeriyor. Meclis gündemine gelecek olan teklif, Plan ve Bütçe Komisyonunda ele alınacak ve onaylanması halinde Genel Kurulun gündemine getirilecek.

Yayınlanma:
Şans Oyunları ve Vergi Düzenlemelerini İçeren Kanun Teklifi

TBMM'ye sunulması beklenen vergi ve maliye konularını içeren torba kanun teklifi, çeşitli düzenlemeleri kapsıyor. AKP'li milletvekilleri tarafından hazırlanan yaklaşık 80 maddelik teklif, önemli değişiklikler getiriyor. Bu teklif, şans oyunlarındaki ikramiye dağıtım oranlarını artırma ve deprem bölgelerinde fahiş fiyat uygulayanlara yönelik cezaları içeriyor.

Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmesi planlanan teklif, onay alması halinde TBMM Genel Kurulunda ele alınacak. Teklif kapsamında, menkul malların fiili hacizlerinde elektronik ortamda düzenlenen haciz tutanaklarına olanak tanınıyor.

Şans oyunları için ikramiye dağıtım oranlarının üst sınırı yüzde 83'ten yüzde 90'a yükseltilecek. Böylece, her bir kurumun ödeyeceği ikramiyeler, hasılatının yüzde 40'ından az, yüzde 90'ından fazla olamayacak.

sans-oyunlarinda-ikramiye-dagitim-orani-ust-siniri-yuzde-90-a-cikarilacak.jpeg

ŞANS OYUNLARINDAN DEPREM BÖLGELERİNE İDARİ CEZALAR

Teklif aynı zamanda, deprem bölgelerinde fahiş fiyat uygulayanlara karşı önlemler içeriyor. Olağanüstü Hal Kapsamında Yerleşme ve Yapılaşmaya İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine geçici madde eklenecek. Bu maddeye göre, 2025'e kadar inşaat ve yapı malzemelerinde fahiş fiyat artışı yapanlara katlı idari para cezası verilecek.

Ayrıca, çeklerin ödenmesi süresine ilişkin düzenlemelerin süresi 2025'e kadar uzatılacak. Teklif, vergi ve maliye alanlarında çeşitli düzenlemeleri içeriyor ve Meclis gündemine gelmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet