Serbest Bırakılan Filistinli Kadınlar İsrail Hapishanelerindeki Zorlukları Anlattı

İsrail ile Hamas arasındaki rehine takası anlaşması kapsamında serbest bırakılan Filistinli kadınlar, İsrail hapishanelerinde yaşadıkları zorlukları ve şiddeti açıkladılar. Yasemin Şaban ve Attaf Ceradat, hapishanedeki kötü muamele ve şiddet dolu günlerini anlattı.

Yayınlanma:
Serbest Bırakılan Filistinli Kadınlar İsrail Hapishanelerindeki Zorlukları Anlattı

İsrail ile Hamas arasında varılan rehine takası anlaşması sonrasında serbest bırakılan Filistinli esirlerden Yasemin Şaban ve Attaf Ceradat, İsrail hapishanelerinde yaşadıkları zorlukları ve şiddeti detaylarıyla anlattılar. Yasemin Şaban, hapishanedeki koşulların açlık ve şiddete dayandığını, dayak ve hakaretlerin günlük rutin olduğunu ifade etti.

Yasemin Şaban ve Attaf Ceradat'tan Açıklamalar

Şaban, "İsrail hapishanelerindeki koşullar çok zor. İşgalin politikası açlığa ve dayağa dayanıyor" derken, Ceradat ise "Vücudumda iz kalana kadar dövüldüm" şeklinde konuştu. İki kadın, hapishanede kaldıkları süre boyunca maruz kaldıkları zorlu şartları ve İsrail yetkililerinin morallerini bozmaya çalıştığını ancak başarılı olamadıklarını anlattı.

8213730.webp

Batı Şeria'da Direnişe Devam Edilecek

Serbest bırakılan Filistinli kadınlar, direnişin devam edeceğini ve Batı Şeria'da direnişin izinde kalacaklarını belirtti. Yasemin Şaban, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere destek mesajı vererek, "Siz değerli olanı verdiniz, biz de Batı Şeria'da direnişin izinde kalacağız" dedi.

İsrail Hapishanelerindeki Kadın Esirlerin Durumu

Yasemin Şaban ve Attaf Ceradat, İsrail hapishanelerinde kalan diğer kadın esirlerin de benzer şartlar altında olduğunu ve serbest bırakılmayı beklediklerini aktardı. İsrail hapishanelerindeki kadınlara uygulanan şiddet ve kötü muamele, uluslararası toplumda endişe ve tepki uyandırıyor. Bu kadınların anlattıkları, hapishanelerdeki insan hakları ihlallerine dikkat çekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet