Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hepatit A aşısının Türkiye’de üretileceğini duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KeyVac Aşı Üretim Merkezi Açılış Töreni’nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan burada, Hepatit A aşısının artık Türkiye'de de üretileceğini duyurdu

Yayınlanma:
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  Hepatit A aşısının Türkiye’de üretileceğini duyurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KeyVac Aşı Üretim Merkezi Açılış Töreni'ne katıldı. Burada açılış konuşması gerçekleştiren Erdoğan, Hepatit A aşısının artık Türkiye'de de üretileceğini bildirdi.

"Muhalefetin tüm baskılarına rağmen ekonomide sert adımlar atmaktan uzak durduk" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Ülkemiz son asrın en büyük salgın krizinden güçlenerek, dostlarının sayısını artırarak çıkmıştır. Bu alanda faaliyet gösteren herkesi tebrik ediyorum" dedi.

Erdoğan'ın cümlelerinden öne çıkanlar şöyle:

"Açılışını yaptığımız KeyVac Aşı Üretim Merkezi'nin ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Burada çalışan, çalışacak olan tüm kardeşlerimize başarılar diliyorum. 2014 yılından beri faaliyet gösteren holding, bine yakın insanımıza istihdam sağlıyor.

Toplam 29 bin metrekare fabrika sahasıyla KeyVac bu alanda öncü bir rol üstlenecektir. Türkiye koronavirüs sürecini dünyanın birçok ülkesine göre çok daha başarılı bir şekilde yürüttü. Hiçbir vatandaşımızı sahipsiz bırakmadık. Herkese birinci sınıf sağlık hizmeti sağladık. Kendi aşımızla birlikte tescillenen tüm aşıları vatandaşlara ücretsiz olarak sağladık. Muhalefetin tüm baskılarına rağmen ekonomide sert adımlar atmaktan uzak durduk. Ülkemiz son asrın en büyük salgın krizinden güçlenerek, dostlarının sayısını artırarak çıkmıştır. Bu alanda faaliyet gösteren herkesi tebrik ediyorum.

'HİÇBİR VATANDAŞIMIZI SAHİPSİZ, ÇARESİZ BIRAKMADIK'

14 bin metrekare kapalı alnı 2 bin metrekare ofis alanından oluşan fabrika en son teknolojiyle donatılmıştır. Üretmeyi planladığı diğer aşılarla da inşallah öncü bir rol üstelenecektir. Korona virüs salgınında yaşananlar aşının ne kadar önemli olduğunu göstermiştir. Hiçbir vatandaşımızı sahipsiz, çaresiz bırakmadık. Her şirketimize olduğu gibi Alagöz Holdingimize de destek veriyoruz.

Hepatit-a aşısı artık dünya standartlarında ülkemizde de üretilecek. Hepatit-a aşısında yurt dışına bağımlılığımız azalacak. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını kutladığımız bu dönemde faaliyete güren KeyVac Aşı Üretim Fabrikamızın bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum. Bugüne kadar yatırımlarıyla, üretimleriyle Türkiye'yi büyütme davamıza destek olan herkese şükranlarımı sunuyorum.

'DÜNYA STANDARTLARINDA ÜLKEMİZDE DE ÜRETİLECEK'

Daha çok yurt dışından tedarik edilen Hepatit A aşısı artık ülkemizde de üretilecektir. Türkiye en üst standartlarda üreten 4. ülke olacaktır. Yurt dışına bağımlılığımız azalacaktır. İleri ve yetişmiş insan kaynağına da kavuşacağız. KeyVac Aşı Üretim Merkezi'nin ülkemize bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum. Bugüne kadar Türkiye'yi büyütme davamıza destek olan herkese şükranlarımı sunuyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet