Sosyal Medya Fenomenlerine Vergi Muafiyeti

Hükümetin sunduğu torba yasa teklifi, sosyal medya fenomenlerine vergi muafiyeti ve finans kurumları ile kur korumalı mevduatlara yönelik düzenlemeler içeriyor. Sosyal medya gelirlerinden vergi alınmaması, belirli bir gelir eşiğini aşanları oranlı vergilendirmeyi getiriyor. Finans kurumları ve kur korumalı mevduatlar da vergi muafiyeti ve süre uzatımıyla ilgili düzenlemeler öngörüyor

Yayınlanma:
Sosyal Medya Fenomenlerine Vergi Muafiyeti

AK Parti'nin sunduğu torba yasa teklifinde, sosyal medya fenomenlerinin internet üzerinden kazandıkları gelirlerden gelir vergisi alınmaması öngörülüyor. Ancak bu muafiyet, belirli bir gelir eşiğini aşmaları halinde oranlı gelir vergisine tabi olmalarını içeriyor. Özellikle sosyal ağ sağlayıcıları dışında, internet siteleri üzerinden verilen hizmetlerin vergilendirilmesi de gündeme geliyor.

Finans Kurumları ve Kur Korumalı Mevduatlar

Teklifte, banka ve finans kurumlarının 2024 ve 2025 yılındaki enflasyon muhasebesinden muaf tutulması öngörülüyor. Ayrıca, kur korumalı mevduat hesaplarına yönelik vergi istisnasının süresi 30 Haziran 2024'e kadar uzatılacak. Bu süre uzatma yetkisi ise cumhurbaşkanında olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet