Sosyal medya yayıncısı Bircan Yıldırım tutuklandı

Sosyal medya hesabı üzerinden asılsız paylaşımlar yaparak konuları gündem yapan, Türkiye aleyhine paylaşımları ile karalama kampanyası yürüten Bircan Yıldırım ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçundan tutuklandı.

Yayınlanma:
Sosyal medya yayıncısı Bircan Yıldırım tutuklandı

Sosyal medya yayıncısı Bircan Yıldırım, geçtiğimiz günlerde yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun anlaştığını, 1 milyon Filistinlinin Türk vatandaşı olacağı iddiasını gündeme taşımıştı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ise söz konusu iddiayı yalanladı.

GÖZALTINA ALINMIŞTI

Bircan Yıldırım, "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlamasıyla dün gözaltına alındı.

Yıldırım, emniyetteki ifadesinde, tutuklanmasına neden olan paylaşımını 1 saat sonrasında sildiğini, Dezenformasyon ile Mücadele Merkezi tarafından söz konusu paylaşımlara yönelik yalanlamayı da hesabından paylaştığını ancak sosyal medyada linç edilmesi nedeniyle gözaltına alındığını söyledi. Yıldırım, şunları kaydetti: “Söz konusu paylaşımı öncelikle başka hesaplar üzerinden sosyal medyada gördüm. Bunun üzerine sosyal medya hesabımdan paylaştım. Daha sonra yurt dışı kaynaklara baktım. Yine bu haber ile ilgili yapılan anlaşmaya dair detaylar mevcuttu. Detayları okuduktan sonra ülkenin milli menfaatleri ve haberin doğru olmadığını düşündüğüm için paylaşım yaptıktan sonraki bir saat içinde haberi yayından kaldırdım. Haberi sildikten sonra yaklaşık 2 saat kadar dezenformasyon biriminin bu haberle alakalı açıklamasını bekledim."

TUTUKLANMASINA KARAR VERİLDİ

Yıldırım, dün emniyetteki ifadesinin ardından, savcılık sorgusu yapılmaksızın tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği, sorgusunun ardından Yıldırım’ın geçtiğimiz yıl TCK’ya eklenen tartışmalı 217-a maddesi uyarınca “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlamasından tutuklanmasına karar verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet