Starbucks Çalışanları Greve Gidiyor: İş Bırakma Eylemi Yüzlerce Şubede

ABD'deki Starbucks şubelerinde bugün gerçekleşecek iş bırakma eylemi, Starbucks Çalışanları Birliği'nin maaş ve haklar konusundaki talepleriyle ilgili önemli bir protesto. Grev, 'Kırmızı Kupa Günü' olarak bilinen yılın en yoğun günlerinden birine denk geliyor.

Yayınlanma:
Starbucks Çalışanları Greve Gidiyor: İş Bırakma Eylemi Yüzlerce Şubede

Starbucks'ın ABD'deki çalışanları, maaş ve diğer haklar konusunda taleplerini dile getirmek üzere önemli bir greve hazırlanıyor. Kahve zinciri Starbucks'ın yaklaşık 10 bin şubesinin işleyişini etkileyecek olan grev, Starbucks Çalışanları Birliği'nin bugün belirli saatlerde yaklaşık 200 şubede iş bırakma eylemi yapma kararıyla gerçekleşecek.

GREV 'KIRMIZI KUPA GÜNÜ'NDE BAŞLIYOR

rgpqta9ktu6lk9nfen25ig.webp

Starbucks Çalışanları Birliği, tekrar kullanılabilir ve tatil temalı kupaların dağıtıldığı 'Kırmızı Kupa Günü'nde binlerce çalışanla günün belli saatlerinde iş bırakarak şirketin politikalarını protesto edecek. BBC Türkçe'nin aktardığı habere göre, sendika üyeleri aynı zamanda iş koşullarını ve promosyon günlerinde yeterli çalışanın bulundurulmaması gibi eksikleri de gündeme taşıyacak.

Grevin amacı, sendikalaşan şubelerde adil sözleşmelere imza atmayı reddeden Starbucks'ı uyarmak olarak açıklanırken, sendika liderlerinden Starbucks baristası Michelle Eisen, iş bırakma eyleminin bazı şubelerde birkaç saat süreceğini bazılarında ise gün boyunca devam edeceğini belirtti. Starbucks yönetimi ise bu eylemin büyük bir aksamaya yol açmayacağını iddia ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet