Tahir Elçi, Öldürülmesinin 8. Yılında Diyarbakır'da Anıldı

Diyarbakır Barosu eski Başkanı Tahir Elçi, öldürülmesinin 8'inci yıldönümünde Diyarbakır'da düzenlenen anma törenleriyle anıldı. Törenler, çok sayıda siyasetçi, avukat ve vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Yayınlanma:
Tahir Elçi, Öldürülmesinin 8. Yılında Diyarbakır'da Anıldı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, 28 Kasım 2015’te katledilen Diyarbakır Barosu eski Başkanı Tahir Elçi, ölümünün 8'inci yılında anılıyor. Artı Gerçek'in aktardığına göre, Tahir Elçi Vakfı ve Diyarbakır Barosu tarafından düzenlenen anma programı, Diyarbakır Adliyesi önünde başladı ve şehrin simgesi Dört Ayaklı Minare önünde devam etti.

Geniş Katılımlı Anma Töreni

Anmaya HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, CHP ve HEDEP milletvekilleri, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan, bölge barolarının başkanları, siyasetçiler ve avukatlar katıldı. Cübbelerini giyerek Diyarbakır Adliyesi önünde toplanan katılımcılar, Tahir Elçi’nin vurulduğu Dört Ayaklı Minare önüne yürüdü. Anmaya ayrıca eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdardoğlu ve eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da katıldı.

Gün Boyu Süren Anma Programı

Tahir Elçi için düzenlenen anma programı gün boyunca devam edecek. Dört Ayaklı Minare önüne karanfiller bırakılmasının ardından, Elçi'nin mezarı başında özel bir anma töreni yapılacak. Günün ilerleyen saatlerinde, 'Cezasızlık ve İnsan Hakları' konulu bir panel düzenlenecek. Panele Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, TBB Başkanı Erinç Sağkan, Londra Middlesex Üniversitesinden Prof. Philip Leach ve Amsterdam’dan Avukat Irma Van Der Berg gibi önemli isimler katılacak.

Bu anma töreni, Tahir Elçi'nin hukuk ve insan hakları alanındaki mücadelesini ve mirasını vurguluyor. Katılımcılar, Elçi'nin adalet arayışındaki önemini ve Türkiye'de hukukun üstünlüğü konusundaki çabalarını anıyor. Bu anma etkinlikleri, Elçi'nin yaşamı ve çalışmalarının unutulmadığını ve hala ilham kaynağı olduğunu gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet