Tahran Barış Müzesi ve İran Sinema Evi'nden acil ateşkes çağrısı

İsrail'in Gazze'deki katliamı devam ederken, Tahran Barış Müzesi ve İran Sinema Evi, İsrail'in katliamını kınayıp acil ateşkes çağrısında bulundu.

Yayınlanma:
Tahran Barış Müzesi ve İran Sinema Evi'nden acil ateşkes çağrısı

Tahran Barış Müzesi ve İran Sinema Evi, Gazze Şeridi'nde sivillerin öldürülmesini kınayan ve acil ateşkes çağrısında bulunan ortak bir bildiri yayımladı.

Ortak bildiriyi, Barış Müzesi'nin yüzden fazla kimyasal saldırı mağduru üyesi ile ünlü yönetmen Mecid Mecidi'nin yanı sıra Leyla Hatemi, Şebnem Mukaddemi, Davud Mirbakıri, Humayun Esediyan, Muhammed Mehdi Askerpur gibi onlarca sinema emekçisi imzaladı.

'GELECEK NESİLLER SİZİ YARGILAYACAK'

Bildiride, imzacılar, İranlı sanatçılar, İran-Irak savaşı (1980-1988) gazileri ve o dönem kullanılan kimyasal silahların mağdurları olarak, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'ten Gazze'de kuşatma altındaki kadın, çocuk ve sivillere yönelik yaşanan açık zulmü önlemesi için elinden geleni yapmasını istedi.

Bildiride, "Sayın Guterres, isteseniz de istemeseniz de bulunduğunuz konum günümüz insanlığının tarihsel vicdanını temsil ediyor ve onun performansı, gelecek nesiller için bir yargılama belgesi olacaktır" ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet