TBMM'de Şans Oyunlarında İkramiye Oranı Üst Sınırı Değişiyor

TBMM gündemine getirilecek torba kanun teklifiyle, şans oyunlarının ikramiye dağıtım oranı üzerinde önemli bir değişiklik öngörülüyor. Mevcut yüzde 83 olan üst sınırın yüzde 90'a çıkarılması hedefleniyor. Bu değişiklikle, kurumların düzenlediği şans oyunlarından ödenecek ikramiyelerin, hasılatlarına oranı belirlenen sınırlar içinde olacak.

Yayınlanma:
TBMM'de Şans Oyunlarında İkramiye Oranı Üst Sınırı Değişiyor

AK Parti milletvekillerinin hazırladığı torba kanun teklifi, vergi ve maliye alanlarını ilgilendiren yaklaşık 80 maddeden oluşuyor. Bu teklif kapsamında, şans oyunlarının ikramiye dağıtım oranıyla ilgili önemli bir değişiklik öngörülüyor. Mevcut durumda yüzde 83 olan ikramiye dağıtım oranının yüzde 90'a yükseltilmesi planlanıyor.

1630218.webp

TBMM'DE DEĞERLENDİRİLECEK TORBA KANUN TEKLİFİ

Yeni düzenlemeyle, her bir kurumun tertip ettiği şans oyunları için bir takvim yılı içinde ödeyeceği ikramiyelerin toplamı, o dönemde elde ettiği hasılatın yüzde 40'ından az yüzde 90'ından fazla olamayacak. Kanun teklifinin, 2024 bütçe mesaisi sona ermeden Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmesi ve onaylanması bekleniyor. Böylece, şans oyunlarıyla ilgili ikramiye oranlarında önemli bir değişiklik yapılması planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet