Teksas Yüksek Mahkemesi, Geçici Kürtaj İznini Durdurdu

Teksas Yüksek Mahkemesi, fetüsünde ölümcül anormallik bulunan 20 haftalık hamile Kate Cox'un alınan geçici kürtaj iznini durdurdu. Bu karar, kürtaj konusundaki tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Yayınlanma:
Teksas Yüksek Mahkemesi, Geçici Kürtaj İznini Durdurdu

ABD'nin Teksas eyaletinde, 31 yaşındaki Kate Cox'un, 20 haftalık hamilelik sürecinde fetüsünde tespit edilen ölümcül anormallikler nedeniyle kürtaj yapma talebi, Teksas Yüksek Mahkemesi tarafından durduruldu. Kate Cox, eyalette kürtajın yasak olmasına rağmen, mahkemeden dün geçici bir kürtaj izni almıştı.

Eyalet Savcısının Tepkisi

Eyalet Savcısı Ken Paxton, mahkemenin bu kararına hızla tepki gösterdi. Paxton, kürtaj uygulamasının gerçekleşmesi durumunda, mahkeme kararının hiçbir hastane ve sağlık görevlisini korumayacağını belirtti. Bu açıklamanın ardından, Teksas Yüksek Mahkemesi bir açıklama yaparak, "Esasa bakılmaksızın, Mahkeme idari olarak bölge mahkemesinin kararını durdurmaktadır" ifadelerini kullandı.

Üreme Hakları Merkezi'nin Açıklaması

Üreme Hakları Merkezi, Teksas Yüksek Mahkemesinin bu kararını eleştirerek, hamileliğinde ciddi komplikasyonlar yaşayan Kate Cox'un sağlığını ve gelecekteki doğurganlığını korumak amacıyla yapılan kürtaj işlemine izin veren alt mahkeme kararının geçici olarak durdurulmasını eleştirdi. Merkez, mahkemenin konuyu daha detaylı değerlendireceğini ve bu süreçte alt mahkemenin kararını erteleyeceğini belirtti.

Acil Tıbbi Bakım Gerekliliği

STK avukatı Molly Duane, Kate Cox'ın doktorlarının kürtaj işleminin gerekliliğine dikkat çekti. Duane, "Acil tıbbi bakımdan bahsediyoruz. Kate zaten 20 haftalık hamile. Bu nedenle insanların mahkemelerde sağlık hizmeti için yalvarmalarına gerek kalmamalı" şeklinde konuştu. Bu durum, kürtaj hakları ve sağlık hizmetlerine erişim konularında önemli bir tartışma konusu olmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet