Tesla, Hindistan'a Dev Fabrika Kurma Planında

Elon Musk'a ait elektrikli araç üreticisi Tesla, yeni bir fabrika yatırımı için Hindistan'a yöneliyor. Bloomberg'in haberine göre, bu hamle ocak ayında düzenlenecek bir zirvede duyurulabilir. Hindistan, Tesla'ya ülkeye araç sevkiyatı ve yakın zamanda bir fabrika inşa etme olanağı sunan bir anlaşma üzerinde çalışıyor.

Yayınlanma:
Tesla, Hindistan'a Dev Fabrika Kurma Planında

Elon Musk'ın sahibi olduğu Tesla, Hindistan'da yeni bir fabrika yatırımı yapma niyetinde. Bloomberg'in kaynaklarına dayanarak verilen bilgiye göre, Tesla'nın Hindistan'a yönelik bu planı, ocak ayında düzenlenecek Vibrant Gujarat Küresel Zirvesi'nde resmiyet kazanabilir. Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin memleketi olan Gujarat, Maharashtra ve Tamil Nadu eyaletleri, elektrikli araçlar ve ihracat için sağlam altyapıları nedeniyle tercih ediliyor.

Tesla'nın ülkedeki fabrika yatırımı için en az 2 milyar dolarlık bir bütçe ayrılması planlanıyor. Bu anlaşma kapsamında Tesla'nın ülkeden otomobil parçaları alımını 15 milyar dolara kadar çıkarabileceği belirtiliyor. Kaynaklar, şirketin maliyetleri azaltmak amacıyla bazı bataryaları Hindistan'da üretme konusunda da çalışmalar yürütebileceğini ifade ediyor. Ancak, anlaşmanın nihai kararının henüz netleşmediği ve planların değişebileceği vurgulanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet