Türkiye: Avrupa'da Ziyaretçi Sayısında Yükselişte

Pandemi döneminde Türkiye turizmi zor günler yaşasa da 2023'te Avrupa'nın ziyaretçi sayılarını hızla toparlamaya başladı. Dünya Seyahat Pazarı'nın yayımladığı Küresel Seyahat Raporu'na göre, Türkiye'nin 2024'te Fransa'yı geride bırakarak Avrupa'da ikinci en çok ziyaret edilen ülke olabileceği öngörülüyor. Türkiye'nin ziyaretçi sayısında 2019'a kıyasla gösterdiği yüzde 73'lük artış, bu yükselişin göstergesi olarak dikkat çekiyor.

Yayınlanma:
Türkiye: Avrupa'da Ziyaretçi Sayısında Yükselişte

Pandemi sürecinde turizm sektörü zorlu bir dönemden geçerken, Türkiye özellikle 2023 itibarıyla turizmde gösterdiği hızlı toparlanma ile dikkat çekiyor. Dünya Seyahat Pazarı'nın (WTM) Küresel Seyahat Raporu'na göre, Türkiye'nin 2024'te Avrupa'da Fransa'yı geçerek en çok ziyaret edilen ikinci ülke olması öngörülüyor.

Rapora göre, Avrupa'da toplam ziyaret sayıları 2019'dan bu yana düşüş gösterirken, Türkiye ise bu trendin aksine yüzde 73'lük bir artış yaşadı. Bu artış, Türkiye'nin pandemi öncesindeki potansiyelini ve cazibesini gösteriyor. Ülke, Avrupa'nın en büyük pazarlarından Fransa ve İspanya'nın performansını geride bırakarak etkileyici bir büyüme kaydetti.

Rus Ziyaretçiler Türkiye Turizminin Yükselişinde Önemli Rol Oynuyor

WTM raporuna göre, Türkiye'nin 2024'te Fransa'yı geçerek ikinci en çok ziyaret edilen Avrupa ülkesi olması beklenirken, turizmdeki bu yükselişin arkasında Rus ziyaretçilerin artan ilgisi de dikkat çekiyor. 2022'de 5 milyon olan Rus ziyaretçi sayısının 2023'te 7 milyona yükselmesi öngörülüyor.

İspanya ve Fransa halihazırda turizmde en popüler ülkeler olmasına rağmen, WTM raporu Türkiye'nin cazibesinin artarak devam edeceğini ve turizmdeki büyümesinin yüzde 72'lik oranla süreceğini öngörüyor. Bu veriler, Türkiye'nin turizm açısından gelecek yıllarda da önemli bir oyuncu olarak yoluna devam edeceğine işaret ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet