Türkiye'de Hava Alarmı: Kuvvetli Fırtına ve Yağış Kapıda!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin büyük bir bölümünde yağış ve fırtına uyarısı yaparken, özellikle Marmara, Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde kuvvetli rüzgar ve yağış beklentisi hakim.

Yayınlanma:
Türkiye'de Hava Alarmı: Kuvvetli Fırtına ve Yağış Kapıda!

Türkiye'nin dört bir yanında hava durumu değişiklikleri yaşanıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, yurt genelinde hava durumu önemli ölçüde değişkenlik gösteriyor. Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz kıyıları ve Samsun çevrelerinde yağışlar bekleniyor.

Türkiye'nin Çeşitli Bölgelerinde Hava Durumu Değişiklikleri

Marmara ve Ege Bölgelerinde Kuvvetli Yağış ve Fırtına

Marmara ve Ege bölgesinde, yağışlar yer yer kuvvetli olacak şekilde tahmin ediliyor. Özellikle Kıyı Ege ve Kırklareli çevreleri ile İstanbul'un Avrupa Yakası'nda kuvvetli yağışların yanı sıra, güneyli yönlerden esen kuvvetli rüzgarlar ve fırtına (40-70 km/saat) bekleniyor. Bu durum, sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara yol açabilir.

İç Anadolu ve Batı Karadeniz'de Karla Karışık Yağış

İç Anadolu'nun yüksekleri, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Sivas ve Çankırı çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve doğu ilçelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Bu sabah saatlerinde doğu kesimlerde yer yer pus ve sisin oluşabileceği tahmin ediliyor.

Hava Sıcaklıkları ve Rüzgar Durumu

Kıyı kesimlerde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında, iç kesimlerde ise normallerinin 2-4 derece altında seyretmesi öngörülüyor. Rüzgarın çoğunlukla güneyli yönlerden esmesi beklenirken, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da kuzeybatı ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi tahmin ediliyor.

Sarı Kodlu Uyarı ve Önlemler

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul dahil 23 ili sarı kodla uyarıyor. Marmara ve Ege'de beklenen şiddetli fırtınanın yarın akşam saatlerinden ertesi güne kadar etkili olması bekleniyor. Aydın ve Muğla için sarı kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapılırken, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kastamonu, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Sakarya, Sinop, Tekirdağ, Zonguldak, Bartın, Yalova, Düzce ve Karabük için sarı kodlu rüzgar uyarısı verildi.

Vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları, özellikle kuvvetli yağış ve rüzgar beklentisi olan bölgelerde gerekli önlemleri alarak hareket etmeleri gerekmektedir. Hava durumuyla ilgili güncel bilgilere ulaşmak ve gerekli önlemleri almak, olası olumsuzlukları en aza indirgemek için önem taşımaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet