Türkiye'yi Bekleyen Soğuk Hava Dalgası ve Kar Yağışı Uyarısı

Meteoroloji, hafta sonundan itibaren ülkeyi etkisi altına alacak olan soğuk hava dalgası ve kar yağışı konusunda uyarıda bulundu. Kuzey bölgelerde hafif kar yağışının beklendiği, iç ve doğu kesimlerde sis ve güçlü gece ayazlarının olabileceği belirtildi.

Yayınlanma:
Türkiye'yi Bekleyen Soğuk Hava Dalgası ve Kar Yağışı Uyarısı

Hava durumu ile ilgili yeni bir uyarı geldi. Meteorolojik açıdan önemli bir etki bekleniyor. Hafta sonundaki fırtınanın ardından 25-26 Kasım tarihlerinde ülkeyi etkileyecek olan soğuk hava dalgası ve kar yağışı için uyarılar yapıldı. Meteoroloji Bölge Müdürü Murat Şahin, yağışların etkili olacağı bölgeleri açıklarken, özellikle kuzey bölgelerde hafif kar yağışı bekleniyor. Bununla birlikte iç ve doğu kesimlerde sis ve güçlü gece ayazları da öngörülüyor. Önemli olan, Çarşamba gününe kadar hava durumunun netleşmesi ve güncel verilerin takip edilmesi. Bu durumun hangi yönden etkileyeceği ise hala belirsiz.

thumbs-b-c-4b40d560035430d87fdbbc2d3ee3e6c9.jpeg

O TARİHTE NETLEŞİYOR

Kuvvetli akışların olduğunu söyleyen Şahin, yağışların İzmir, Muğla ve Antalya hattında etkili olabileceğini söyledi. Hava sıcaklıkları artarak iç ve doğu kesimlerinde değişmeyeceğini, iç kesimlerde 24 - 25 Kasım tarihlerinde lodos ile artacağına dair beklentilerini paylaştı. Açıklamaların devamında, "İç ve doğu kesimlerde sis önemli Gece ayazları da kuvvetli olacak" ifadelerini kullandı.

Çarşamba günü durumun netleşeceğini işaret eden Murat Şahin, "Polar Sistem ( Kutupsal soğuk hava sistemi) önce Avrupa'da çok kuvvetli kar yağışları dondurucu soğuklar ve fırtına ile etkili olacak Ülkemiz için hareketi Balkanlar üzerinden geliş durumuna göre netleşecek Henüz modeller kararsız... Veriler Çarşamba netleşiyor Takip edelim" paylaşımında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet