Yeni Torba Kanun Teklifi Öne Çıkanlar: Ev Hanımlarına Emeklilik Hakkı

Yeni torba kanun teklifi, 80 maddeden oluşarak bu hafta meclise sunulacak. Teklif, sosyal güvencesi olmayan ev hanımlarına emeklilik hakkı getirilmesi ve deprem bölgelerindeki fahiş fiyat artışlarına karşı cezaların artırılması gibi dikkat çekici düzenlemeler içeriyor.

Yayınlanma:
Yeni Torba Kanun Teklifi Öne Çıkanlar: Ev Hanımlarına Emeklilik Hakkı

Yeni torba kanun teklifi, 80 maddeden oluşan kapsamlı düzenlemeleri içeren bir yasa önerisi olarak bu hafta meclise sunulacak. Teklifin en önemli maddelerinden biri, sosyal güvencesi olmayan ev hanımlarına yönelik emeklilik hakkı getirilmesi.

Ev hanımları için sigorta sistemi devreye alınacak ve ödenecek primlerin üçte biri devlet tarafından karşılanacak. Bu destek tutarı aylık bin 430 lirayı bulacak ve ev hanımları sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilecekler.

Fahiş Fiyat Artışına Katlı İdari Para Cezaları

Ayrıca, Kahramanmaraş'ta meydana gelen büyük depremler sonrasında fahiş fiyat artışlarının yaşandığı bölgelerde yapı malzemelerindeki ve inşaat işlerindeki fahiş fiyat artışlarına karşı daha sert cezalar öngörülüyor. Bu bölgelerde fahiş fiyat artışı yapanlara katlı idari para cezaları getirilecek.

Yeni kanun teklifiyle, tüm şans oyunlarının ikramiye dağıtım oranının yüzde 83 olan üst sınırının yüzde 90'a yükseltileceği belirtiliyor. Ancak ikramiyelerin toplamı, hasılatın yüzde 40'ından az, yüzde 90'ından fazla olamayacak şekilde sınırlanacak.

Çek Kanunu'nda yapılacak değişiklikle birlikte, çekin tarihinden önce bankaya ibrazını geçersiz kılan düzenlemenin süresi 31 Aralık 2025'e kadar uzatılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet