Zonguldak'ta yakılarak öldürülen işçinin ölümüyle ilgili 6 kişi adliyede

Kaçak madende çalışan Afganistanlı Vezir Muhammed Nourtani'nin yakılarak öldürülmesi ve sonrasında yol kenarına atılmasıyla ilgili 6 kişi adliyeye getirildi.

Yayınlanma:
Zonguldak'ta yakılarak öldürülen işçinin ölümüyle ilgili 6 kişi adliyede

Zonguldak'ın Kırat Mahallesi Koca Osman Sokak’ta bulunan bir kaçak maden ocağında çalışan Afganistan uyruklu Vezir Muhammed Nourtani'nin cesedinin ormanda yanmış halde bulunmasının ardından emniyet yetkilileri harekete geçti.

Yapılan incelemelerin ardından benzin dökülerek yakıldığı tespit edilen işçi otopsi için Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili kaçak maden ocağı sahipleri ve çalışanlarının da aralarında bulunduğu 6 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan 6 kişi bu sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

6 ayrı Jandarma aracı ile Zonguldak Adliyesi'ne getirilen 6 zanlı için polisin geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü.

İlk olarak Cumhuriyet Savcısı'nda ifade verecek olan zanlılar daha sonra mahkemeye sevk edilecek.

NE OLMUŞTU?

Zonguldak'ta 10 Kasım günü yol kenarındaki ormanlık alanda yanmış halde bir erkek cesedi bulunmuştu. Cesedin 3 çocuk babası Afganistanlı Vezir Muhammed Nourtani'ye ait olduğunu belirlenmişti.

Ruhsatsız işletilen bir madende hayatını kaybeden Nourtani'nin, olayın ortaya çıkmaması için maden sahibi tarafından ormanlık alana götürüldüğü ve üzerine benzin dökülerek yakıldığı ortaya çıkmıştı.

Jandarma tarafından yapılan tahkikatta olay yerindeki delillere el konulurken kaçak maden sahibinin de aralarında olduğu 6 kişi gözaltına alınmıştı.

Cinayet zanlıları ifadelerinde maden ocağında baygın buldukları Afgan madenciyi darp ederek öldürdükleri ve sonra da yaktıklarını belirlenmişti. 50 yaşındaki madencinin tüm elbiselerinin de sobada yakıldığı ifadelerde yer almıştı.
Kaçak madende çalışan Afganistanlı Vezir Muhammed Nourtani'nin yakılarak öldürülmesiyle ilgili 6 kişi adliyeye getirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet