Zonguldak'taki Kayıp Gemi Arama Çalışmaları 26'ncı Gününde

Zonguldak'ta Karadeniz Ereğli ilçesinde yaşanan gemi kazası sonucu, 12 kişilik mürettebatın 5'inin cansız bedenine ulaşılırken, 7 mürettebat için arama çalışmaları devam ediyor. Sahil Güvenlik ve diğer ekiplerin karadan ve denizden sürdürdüğü bu çalışmalarda, Nene Hatun gemisi de destek veriyor. Batan geminin parçalanarak karaya çıkarılması ve karada aramaların sürdürülmesi planlanıyor.

Yayınlanma:
Zonguldak'taki Kayıp Gemi Arama Çalışmaları 26'ncı Gününde

19 Kasım'da Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde etkili olan fırtına sonucu Türk bayraklı "Kafkametler" adlı kuru yük gemisi, Ereğli Limanı'ndan ayrılırken askeri bölgedeki mendireğe çarparak battı. Bu olay, Rusya'dan İzmir Aliağa Limanı'na yük taşıyan geminin 12 kişilik mürettebatını etkiledi. Kazadan sonra 5 mürettebatın cansız bedenine ulaşıldı, ancak 7 mürettebat hala kayıp.

Arama Çalışmaları

Kaza sonrası başlatılan yoğun arama çalışmaları, Sahil Güvenlik, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM), Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve diğer ekipler tarafından hem karada hem de denizde sürdürülüyor. Deniz Üs Komutanlığı personeli, botlarla liman içindeki ve çevresindeki kıyı kesimlerini tarıyor. Sahil Güvenlik ekipleri de liman içi ve dışında arama faaliyetlerine devam ediyor.

Nene Hatun Gemisi'nin Katkıları

Arama çalışmalarına, her türlü hava şartlarında ve açık denizlerde görev yapabilme kapasitesine sahip Nene Hatun gemisi de katılıyor. Bu gemi, gemi kazaları, deniz kirliliği ve yangınlara karşı müdahalede KEGM'nin operasyonel gücünü artırıyor.

Geminin Yerinde Sökümü

Denizcilik Genel Müdürlüğü'nün kontrolünde, batan geminin parçalanarak karaya çıkarılması ve karada arama çalışmalarının devam ettirilmesi planlanıyor. Bu süreç, gemide hala bulunamayan mürettebatın aranması için önemli bir adım olarak görülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet