Uyku Sorununuza Dikkat Etmelisiniz! Yoksa Felç Kapınızda

Felç olan hastalarla ilgili araştırma yapıldığında büyük çoğunluğunun uyku sorunları yaşamış olduğu analiz edildi. Bilim insanları uyku problemi olanların felç olma ihtimalini daha yüksek gördüğünü söyledi.

Yayınlanma:
Uyku Sorununuza Dikkat Etmelisiniz! Yoksa Felç Kapınızda

Uyku düzeni göz önünde tutulması gereken önemli konuların başında yer alıyor. Ne yazık ki uyku sorunları çok fazla kişi tarafından önemsenmiyor. Fakat bilim adamları uyku sorunlarının ne gibi sağlık sıkıntılarını da ortaya çıkarabileceğine dair araştırmalar sürekli yapmaya devam ediyor. Yapılan araştırmalar sonucunda uyku problemi yaşayan kişilerin felç olmasının yüksek olduğu tespit edildi. İlerleyen hayatınızda felçe yakalanmak istemiyorsanız o halde bir an önce uyku sorunlarınızı düzene koymalısınız. Aksi taktirde çok daha büyük sorunların yaşanmaya başlaması kaçınılmaz olacak.

Uyku Sorunlarınızı Ortadan Kaldırın

Uyku sorunlarınızı ortadan kaldırmak yapılması gereken en önemli adımlardan biri. Aksi halde istemediğiniz olumsuz durumları yaşamak zorunda kalabilirsiniz. Sağlığınızın kötü şekilde etkilenmemesi için mutlaka düzene koymanız gerekiyor. Yaş 60 ve üzeri kişilerde, zamanla uyku sorunları daha fazla artmaya başlar. Normalde 6-8 saat arasında uyku uyuyabilirken, yaşın ilerlemesiyle bu süre 3-4 saate kadar düşebiliyor. Doğal olarak bu durum ister istemez uyku ile ilgili problemlerin de açığa çıkmasına neden oluyor.

Bilim insanları uyku sorunları yaşayan kişiler ile ilgili araştırma yaptı. Yaptığı araştırmada uyku sorunlarının felç gibi çeşitli rahatsızlıkları tetiklemiş olduğu fark edildi. Günde beş saatten daha az uyku uyuduğunuz zaman felç geçirme hastalığı %88 oranında daha fazla artma ihtimali söz konusu olacak.

Beş Saat Uykudan Az Uyuduğunuzda Bunlar Oluyor!

Günde beş saatten daha az şekilde uyku uyuduğunuz zaman 7 saat uyuyan kişi ile kıyaslandığı zaman felç geçirme iki kat daha fazla olabiliyor. Bu da yapılan araştırmalar sonucunda az uyku uyumanın zararlarını da ortaya koymasına neden oluyor. Özellikle son zamanda artış göstermeye başlayan felç vakaları da bunlardan biri olmaya başlayacak. Bu nedenle beş saatten daha az uyku uyumamaya ve tam aksine daha düzenli bir uyku sürecine geçmeye başlamanız da fayda var.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet