Alanya'da yerel seçim heyecanı! Siyasetçiler 'Ankara' yollarında

2024 yerel seçimlerine beş ay kala Alanya'da siyasi arenada hareketli günler yaşanıyor. Siyasetçiler, Alanya Belediye Başkanlığı için adaylık hesapları yapmak üzere Ankara'yı mesken tutuyorlar.

Yayınlanma:
Alanya'da yerel seçim heyecanı! Siyasetçiler 'Ankara' yollarında

2024 yılının mart ayında gerçekleşecek yerel seçimlere yaklaşık beş ay kala, Alanya'da siyasi atmosfer oldukça hareketlendi. Alanya Belediye Başkan Adayı olmayı hedefleyen siyasetçiler, partilerinin genel merkezlerini adeta kamp alanı olarak seçerek adaylık mücadelesine giriştiler.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Alanya İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden Mustafa Toklu, adaylık için Ankara yolunu tuttu. Yaklaşık bir hafta süren Ankara ziyareti sırasında, genel merkez üst düzey yöneticileri ile sık sık bir araya gelerek adaylık konusunu görüştü. Cumhur İttifakı çerçevesinde Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in alternatifi olarak düşünülen Mustafa Toklu'nun Ankara hamlesi, rakibi Adem Murat Yücel tarafından anında karşılık buldu. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi'nde Genel Başkan Devlet Bahçeli ve genel başkan yardımcıları ile görüşen Yücel'in, adaylık için söz aldığı iddiaları gündemde.

Mehmet Şahin, Alanya İlçe Başkanlığı görevine atanabilmek için Ankara'yı ziyaret etti. Aylar önce Alanya Belediye Başkan Adayı olduğunu açıklayan Şahin, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüştü. Bu görüşme, Şahin'in İYİ Parti'den Alanya Belediye Başkan Adayı olabileceği şeklinde yorumlandı. Şahin, bu hafta sonu yine Ankara'ya çıkarma yapacak.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) cephesinde ise henüz tam anlamıyla bir hareketlilik yaşanmış değil. CHP Alanya İlçe Teşkilatı yöneticileri, 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde yapılacak büyük kurultayı bekliyorlar. O tarihlerde CHP'li üyeler de kurultaya katılmak için Alanya'dan Ankara'ya akın edecekler. Siyasi sahne, yerel seçimlere doğru hızla ısınmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet