Alanya'lıları üzen kabine değişikliği

Cumhurbaşkanı, Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni kabinesin de yer alamayan, eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu hemşehrilerini ve tüm siyasi parti temsilcilerini üzdü. Yeni kabinide koltuğunu, eski Mit Başkanı Hakan Fidan'a devreden Çavuşoğlu'na siyasi parti temsilcilerinden de destek mesajları geldi.

Yayınlanma:
Alanya'lıları üzen kabine değişikliği

2014'de Dışişleri Bakanlığındaki koltuğa oturan, Alanya'lı Mevlüt Çavuşoğlu Dışişleri Bakanlığını Hakan Fidan'a devretti.

disisleri-bakani-hakan-fidan-gorevi-mevlut-cavusoglundan-devraldi-29b11be-jpg.webp 29 Ağustos 2014’te, Başbakanlığa geçmek üzere görevi bırakan Ahmet Davutoğlu’nun yerine Dışişleri Bakanı oldu. İlk döneminde 30 Ağustos 2015’e kadar 1 yıl 1 gün görev yapan Çavuşoğlu’nun yerine vekaleten Feridun Hadi Sinirlioğlu getirildi. Çavuşoğlu, 24 Kasım 2015’te geri aldığı görevi bugüne (3 Haziran 2023’e) kadar 7 yıl 6 ay 10 gün boyunca sürdürdü. Yani Çavuşoğlu toplamda 8 yıl 6 ay 11 gün bakanlık yaptı. Bu vesileyle Çavuşoğlu, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en uzun süre görev yapan 2. Dışişleri Bakanı oldu.

2023’te AK Parti’nin bakanları milletvekili adayı yapma kararı doğrultusunda Antalya’dan Meclis’e aday gösterilen Çavuşoğlu, 14 Mayıs’ta TBMM’ye girme hakkı kazandı. Kulislerde görevde kalma ihtimali dile getirilse de, 3 Haziran 2023’te Cumhurbaşkanı Erdoğan, göreve kendisi yerine MİT Başkanı Hakan Fidan’ı getirdi.İşte o destek mesajlarından bazıları

"SİYASET ÜSTÜ BİR İSİM"

Yeni Alanya'ya özel açıklama yapan Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Eray Erdem, Bakan Çavuşoğlu'nun siyaset üstü bir duruşu olduğunu ifade ederken, "Sayın Bakanımız tüm siyasi kesimler tarafından kabul görmüş, çok başarılı bir isim. Antalya ve Alanya açısından da büyük bir güç. Ankara'da yaptığım görüşmelerden edindiğim izlenimler, görevine devam edeceği yönünde. Devam etmesi de gerekir. Çok tecrübeli, tam bir devlet adamı. Görevine devam edeceğini düşünüyorum" dedi.

"CESUR VE KARARLI BİR İSİM"

Alanya Sanayici ve İşadamları Deneği (ALSİAD) Başkanı Ali Kamburoğlu da Yeni Alanya'ya yaptığı açıklamada, Bakan Çavuşoğlu'nun, cesur, güvenli ve kararlı bir duruşu olduğunu ifade etti. Kamburoğlu, "Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu, ülkemizi çok iyi temsil etti ve çok yol katetti. Çabaları ve gayretleri ile her yerde adımızı duyurdu. Sayın Bakanımız her türlü makama yakışır. Alanya'mızın il statüsünde yönetilmesinde büyük katkıları var. Alanya'nın her şeyi var, Alanya il gibi yönetiliyor. Sayın bakanımızı Dışişleri Bakanlığı görevinde de son derece başarılı buluyorum. Mutlaka devam etmeli" şeklinde konuştu.

"ÖRNEK BİR SİYASET ADAMI"

Müstakil İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Mustafa Durusoy ise şu ifadeleri kullandı: "Alanyamızın ve ülkemizin yetiştirdiği ender siyasetçilerden birisi olan Dışişleri Bakanımızın AK Parti'nin kuruluşundan bu tarafa hem partisine hem de ülkemizin, insanlığın ve necip milletimizin haklarının savunulması manasında emeği tartışılamaz. Cumhurbaşkanımız ile olan ve uyuşan dünyaya bakışı, çalışma azmi, şehrine ve üzerinde emeği olanlara karşı vefası ile de örnek bir kişilik olmayı başarmış, gelecek nesillere örnek bir siyasi aktördür. Antalyamızda birkaç yıldır üst üste düzenlediği ve dünya liderlerini ağırladığımız Diplomasi Forumu başta olmak üzere, yürüttüğü siyasi ve ticari diplomasi çalışmaları ile de ülkemizin dış politik vizyonu ve başarısı, ülkemizi tüm dünyada bir abi, bir arabulucu konumuna getirmiştir. Sayın Bakanımızın bu başarısı, AK Parti'nin hem iç, hem de dış siyasetine bakış açısı noktasında çok değerli ve kıymetlidir. Bu sebeple tekraren bakan olmayı en çok hak eden siyasetçilerdendir ve tekraren bakan olacağına olan inancımız tamdır." (İbrahim İPBÜKER)

Mevlüt Çavuşoğlu, Hülya Çavuşoğlu ile evli ve bir çocuk babası olan Çavuşoğlu, İngilizce, Almanca ve Japonca biliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet