Çavuşoğlu'ndan NATO'ya çağrı! Çabalarımız sadece Türkiye için değil

AK Parti Antalya Milletvekili ve NATO PA Türk Delegasyonu Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO PA Akdeniz ve Orta Doğu Özel Grubu üyelerine hitap ederek Türkiye'nin güvenlik ve dayanışma çabalarını vurguladı.

Yayınlanma:
Çavuşoğlu'ndan NATO'ya çağrı! Çabalarımız sadece Türkiye için değil

AK Parti Antalya Milletvekili ve aynı zamanda NATO PA Türk Delegasyonu Başkanı olarak görev yapan Mevlüt Çavuşoğlu, NATO'nun Akdeniz ve Orta Doğu Özel Grubu üyelerine yaptığı konuşmada Türkiye'nin güvenlik ve dayanışma çabalarını ön plana çıkardı.

Çavuşoğlu'nun konuşmasında dikkat çeken önemli ifadeler şu şekildeydi: "Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını kutladık. Anadolu'nun yabancı güçler tarafından işgal edilmesinin ardından Türk Milleti, özgürlüğü için kararlılıkla mücadele etti. Bu süreçten itibaren bağımsızlık ve refahımız için mücadelemize devam ettik. Ülkemiz, çok yönlü, çok katmanlı ve uzun vadeli krizlerle çevrili bir coğrafyada bulunuyor. Bu nedenle, hem ülkemizde hem de bölgemizde barışın korunması bizim için hayati önem taşıyor. Türkiye'nin bu yöndeki çabaları sadece kendi sınırlarımızı aşmıyor, aynı zamanda NATO'nun güney ve güneydoğu kanatlarına uzanıyor. Güvenlik, bölünmez bir bütündür ve 360 derecelik bir güvenlik vizyonuna sahip olmamız gerektiğine inanıyorum. Dolayısıyla, çabalarımız sadece Türkiye için değil, aynı zamanda tüm NATO toprakları ve halkları için önemlidir. Bu noktayı vurgulamam gerekiyor. Ayrıca, Suriye ve Irak ile olan sınırlarımızın sadece bizim değil, NATO'nun da sınırları olduğunu belirtmek istiyorum. Bu sınırların ötesinden kaynaklanan tehditler ve sorunlar, sadece bizi değil, NATO'yu da etkiliyor.

Doğu Akdeniz'de barışı koruma amacıyla Suriye ve Irak'ta terörizme karşı mücadele ediyoruz. Karadeniz'de istikrarı sürdürmeye çalışıyoruz ve Ukrayna'daki savaşın kalıcı bir çözüme kavuşturulması için çabalıyoruz. Hiçbir müttefikimiz, terörizmin zararlarından Türkiye kadar fazla etkilenmemiştir. PKK ve uzantıları, NATO için de bir tehdit oluşturuyor. Bu terör ağı maalesef bazı müttefik ülkelerde de uzantılar taşıyor. Müttefiklerimizden, bizimle samimi bir dayanışma içine girmelerini ve bu uzantıları yok etmelerini bekliyoruz. Son olarak, Gazze'deki çatışma, gündemimizin öncelikli meselelerinden biri olmaya devam edecektir. Hep birlikte uyum içinde hareket etmemiz gerekiyor." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet