CHP Alanya'dan tepki! Doğalgaz tesisi apartman arasına yapılması riskli

CHP Alanya İlçe Başkanı Bülent Kandemir, Alanya Belediyesi'nin Çıplaklı Mahallesi'nde yapmayı planladığı doğalgaz tesisi planlamasına itiraz ediyor.

Yayınlanma:
CHP Alanya'dan tepki! Doğalgaz tesisi apartman arasına yapılması riskli

Kandemir, Alanya Belediye Meclisi’nde görüşülen Enerya firmasının doğalgaz dolum tesisi talebine karşı çıktığını belirtti ve üç temel gerekçe sunarak bu işleme itirazlarını dile getirdi.

Kandemir ilk gerekçe olarak imar mevzuatı açısından yapılmak istenen tahsisin yasalara aykırı olduğunu vurguladı. İmar plan yapım yönetmeliğinin, park alanlarında ne tür yapıların inşa edilebileceğini açıkça düzenlediğini ve yasaya göre park alanlarında imar değişikliği yapılmadan doğalgaz dolum tesislerinin inşa edilemeyeceğini belirten Kandemir, “imar mevzuatı açısından yapılması istenenin uygun olmadığıdır. İmar plan yapım yönetmeliğinde park alanlarında nelerin yapılabileceği hükme bağlanmış ve yasa gereği park alanında imar değişikliği yapılmadan doğal gaz dolum tesisi yapılamaz. Bu açıdan yapılması istenen tahsis işlemi yasaya aykırıdır” diye konuştu.

İkinci ret gerekçesi olarak Kandemir, tesisin yer seçiminin uygun olmadığını dile getirdi. Çıplaklı Mahallesi’nde yapılması istenen tesisin, bölgenin merkezinde bulunduğunu ve çevresinin okul, mezarlık, düğün salonu ve alışveriş merkezi gibi önemli yerlerle çevrili olduğunu açıklayan Kandemir, bu nedenle, Çıplaklı’nın imar planında park ve kent meydanı olarak planlandığını ifade etti.

Kandemir, “İkinci ret gerekçemiz ise yapılması istenen tesisin yer seçiminin uygun olmamasıdır. Yapılması istenen tesis, Çıplaklı’nın adeta göbeğinde, düğün salonunun, okulun, mezarlığın, Çıplaklı çarşısının çok yakınında, apartmanların arasındadır. Bu sebeple bölge imar planında park ve kent meydanı olarak planlanmıştır. Daha somut bir ifadeyle, Çıplaklı’da akaryakıt dolum tesisi yapmak için tespit edilen alan, Alanya’da Atatürk Anıtı’nın bulunduğu alana akaryakıt dolum tesisi yapılması istenmesine eşdeğer bir konumdadır. Bu açıdan yatırım yer seçimi Çığlaklı’ya büyük zarar verecektir” diye konuştu.

Üçüncü ve son ret gerekçesi olarak can güvenliği konusuna dikkat çeken Kandemir, tesisin apartmanlar ve dükkanlar arasına yapılmasının riskli olduğunu söyledi.

“Doğalgazın buraya tankerlerle taşınacak, depolanacak ve otellere dağıtılacaktır” diyen Kandemir, bu süreçlerin herhangi bir gaz sızıntısı durumunda çevredeki insanların can güvenliğini tehlikeye atabileceğini belirterek, “Üçüncü ret gerekçemiz ise can güvenliğidir. Tesisin yapılması istendiği alan apartmanların ve dükkanların ortasındadır. Buraya tankerlerle doğalgaz getirilecek, bu doğal gaz depolara aktarılacak ve buradan yine tankerlerle otellere satılacaktır. Tüm bu işlemler esnasında olabilecek bir gaz kaçağı adeta bomba etkisi yapacak ve çevrede yaşayan, çalışan insanların canları tehlikeye girecektir. Bu açıdan da yapılması istenen tahsis işlemi yanlıştır” ifadelerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet