Mustafa Toklu için kritik an! Başkan adaylığı 7 Kasım'da netlik kazanacak

2024 yerel seçimleri için Ak Parti'nin takvimi belirlendi. 7 Kasım'da yapılacak MKYK toplantısında ittifaklar ve adaylık konuları netleşecek. Mustafa Toklu'nun Alanya Belediye Başkan Adaylığı da bu tarihte belirlenecek.

Yayınlanma:
Mustafa Toklu için kritik an! Başkan adaylığı 7 Kasım'da netlik kazanacak

Ak Parti, 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlere hazırlık sürecini hızlandırdı. Seçim takvimi, 7 Kasım'da gerçekleştirilecek Merkez Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısı ile resmen başlayacak. Bu toplantıda, seçimlere ilişkin önemli konuların karara bağlanması bekleniyor.

MKYK toplantısında alınması gereken kararlar arasında mevcut belediye başkanlarının istifası, hangi illerde seçime katılacakları, ittifak stratejileri, adayların belirlenmesi, adaylık başvuru tarihleri ve adaylık ücretlerinin belirlenmesi bulunuyor.

Özellikle Alanya'da büyük bir ilgiyle takip edilen konulardan biri, Mimar Mustafa Toklu'nun Alanya Belediye Başkan Adaylığı. Toklu, Ak Parti İlçe Başkanlığı görevinden istifa ederek bu önemli adımı atmıştı. Ancak, MKYK toplantısında Toklu'nun kaderi de netleşecek.

Ayrıca, Ak Parti'de aday adaylarından alınacak müracaat ücretleri de gündemde. İlk aşamada büyükşehir belediye başkan aday adaylarından 20 bin, il belediye başkan aday adaylarından 15 bin, ilçe belediye başkan aday adaylarından ise 10 bin TL müracaat ücreti alınması planlanıyor. Genç aday adaylarına yarı oranında, engelli aday adaylarına ise dörtte bir oranında indirim uygulanacak.

Adaylar, kasım ayının sonunda açıklanmaya başlanacak ve ocak sonuna kadar duyurular devam edecek. Seçim beyannamesi ve aday tanıtım toplantısının ise 31 Ocak'ta yapılması öngörülüyor. Ayrıca, kasım ayının ortasında teşkilatlarda temayül yoklaması yapılması da planlar arasında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet