Nazmi Zavlak'tan zeybek kursları için öneri!

Alanya Belediye Meclisi üyesi Nazmi Zavlak, kültür ve değerlere sahip çıkmak adına Alanya ve Ege yöresi zeybek kurslarının yeniden başlatılması önerisinde bulundu.

Yayınlanma:
Nazmi Zavlak'tan zeybek kursları için öneri!

Alanya Belediye Meclisi Üyesi CHP'li Nazmi Zavlak, Alanya Belediyesi'ne verdiği dilekçe ile zeybek kurslarının tekrar başlatılması önerisinde bulundu. Üç yıldır düzenlenmeyen kursların kültürel değerlere katkı sağladığını belirten Zavlak, geçmiş yıllarda eylül ve ekim aylarında düzenlenen Alanya ve Ege yöresi zeybek kurslarının kültürü yaşatmak ve geliştirmek adına tekrar düzenlenmesi gerektiğini ifade etti.

Nazmi Zavlak, "Geçtiğimiz yıllarda her yıl eylül, ekim aylarında düzenli olarak yapılan Alanya ve Ege yöresi zeybek kursları, kültürümüz ve değerlerimize sahip çıkmak adına tekrar yapılmalıdır. Zeybek dansı, hem geleneksel bir sanat dalıdır hem de gençlerimiz için sağlıklı bir sosyal etkinliktir. Bu tür kurslar, hem gençlerimizin kültürel birikimini artırır hem de toplum arasında dayanışma ve iletişimi güçlendirir. Belediyemizin bu konuda girişimde bulunarak kursları tekrar düzenlemesini talep ediyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet