6715.27
%-0.77
14132.23
%0.16
47.77
%0.01
55.19
%0.12
64.18
%-0.22

ALTSO’dan turizm desteği için kapsam çağrısı: “Turizmin tüm paydaşları yararlanmalı”

ALTSO Başkanı Eray Erdem, konaklama işletmelerine yönelik sigorta primi desteğinin kapsamının genişletilmesini istedi. Erdem, yalnızca konaklama tesislerinin değil, turizmden doğrudan veya dolaylı gelir sağlayan esnaf ve tedarikçilerin de destek mekanizmasına dahil edilmesi gerektiğini söyledi.

Yayınlanma:
ALTSO’dan turizm desteği için kapsam çağrısı: “Turizmin tüm paydaşları yararlanmalı”

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Eray Erdem, turizm sektörüne sağlanan sigorta primi desteğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Düzenlemeyi sektör adına olumlu bulduklarını belirten Erdem, mevcut uygulamanın daha geniş bir kesime ulaşması gerektiğini ifade etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından belgelendirilen konaklama işletmelerine verilen desteğin işletmelerin maliyetlerini azaltacağını ve istihdamın korunmasına katkı sunacağını kaydeden Erdem, sektör temsilcilerinden gelen taleplere de dikkat çekti.

“Tüm belgeli işletmeler kapsama alınmalı”

Mevcut düzenlemenin 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu kapsamında Turizm İşletmesi Belgesi bulunan özel sektöre ait konaklama tesislerini kapsadığını hatırlatan Erdem, ilk aşamada Bakanlık tarafından belgelendirilen tüm konaklama işletmelerinin uygulamaya dahil edilmesini talep etti.

Turizmin yoğun olduğu bölgelerde desteğin daha geniş kapsamlı uygulanmasının işletmelerin rekabet gücünü artıracağını belirten Erdem, bunun aynı zamanda kayıtlı istihdamın korunmasına ve işletmelerin sürdürülebilirliğine katkı sağlayacağını vurguladı.

“Turizm yalnızca otellerden oluşmuyor”

Alanya gibi ekonomisinin önemli bölümü turizme dayanan kentlerde sektörün sadece konaklama tesisleri üzerinden değerlendirilmemesi gerektiğine işaret eden Erdem, turizmin çok sayıda iş kolunu doğrudan etkileyen büyük bir ekonomik yapı oluşturduğunu söyledi.

Otellerin yanı sıra restoranlar, kafeler, tekstil işletmeleri, seyahat acenteleri, transfer firmaları, eğlence sektörü ve turizm tesislerine ürün ya da hizmet sağlayan tedarikçilerin de bu yapının ayrılmaz bir parçası olduğunu belirten Erdem, destek politikalarında söz konusu işletmelerin de dikkate alınması gerektiğini dile getirdi.

Bir konaklama tesisindeki hareketliliğin kent ekonomisinin tamamına yayıldığına dikkat çeken Erdem, otellerdeki doluluk artışından ulaşım sektörüne, esnaftan üreticiye kadar çok sayıda kesimin doğrudan veya dolaylı olarak faydalandığını ifade etti.

ALTSO’nun talebi kapsamın genişletilmesi

Erdem, turizmde ekonomik yükü birlikte taşıyan işletmelerin desteklerden de mümkün olduğunca birlikte yararlanmasının Alanya ekonomisinin sürdürülebilirliği açısından önemli olduğunu belirtti.

Sigorta primi desteğinin hayata geçirilmesinde emeği geçen yetkililere teşekkür eden Erdem, ALTSO’nun talebini ise şöyle özetledi:

“Talebimiz; sektörümüz için önemli bir kazanım olan sigorta primi desteğinin, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından belgelendirilen tüm konaklama işletmelerini kapsayacak şekilde genişletilmesi ve turizm sektörünün tüm paydaşlarının da destek politikalarında gözetilmesidir.”

Alanya ve turizm sektörü adına daha önce gündeme getirdikleri birçok talebin ilgili kurumlar tarafından dikkate alındığını belirten Erdem, bu çağrının da olumlu karşılık bulmasını beklediklerini ifade etti.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.