BAŞKAN NURİ CENGİZ’DEN ‘ÇANAKKALE’ MESAJI

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. yıldönümünde, günün önemi ile alakalı bir mesaj yayımlayan CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, “Çanakkale Destanı bilindik destan dili ile abartılmış bir hikaye değil, akıl ve stratejinin...

Yayınlanma:
BAŞKAN NURİ CENGİZ’DEN ‘ÇANAKKALE’ MESAJI

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, 18 Mart 1915’te Çanakkale’de İngiliz ve Fransızlara karşı kazanılan büyük zaferin 107. yıldönümünde, Kurucu Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizi andığı bir mesaj yayımladı. Basınla ve kamuoyuyla paylaştığı mesajında Çanakkale’de mübalağadan uzak gerçek bir destan yazıldığını ifade eden başkan Nuri Cengiz’in açıklamasının tamamında şu ifadelere yer verildi;

“Dünyanın yakın tarihini baştan aşağı değiştiren, milletimizin kurtuluşunun kapılarını açan büyük Çanakkale Zaferi’nin 107. yılında; savaşın başkahramanı olan kurucu liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, şehit düşen 250 bini aşkın vatan evladımızı saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.

18 Mart 1915’te, kendilerinden son derece emin bir şekilde, “Akşam 5 çayımızı İstanbul’da içeceğiz” diyerek yarım milyona yakın askeriyle Çanakkale boğazına giriş yapan İngiliz ve Fransız donanmaları, “Ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum!” diyen Atatürk’ün komutanlığında, “Çanakkale geçilmez!” diyen ordumuza karşı büyük hezimete uğramış, müttefikleri olan Rusya’ya yardımlarını gönderememiş ve böylece Rusya’da monarşiyi sona erdiren Bolşevik İhtilali gerçekleşmiştir.

O yıl resmen hayat durma noktasına gelmiş, hem ülkemizde hem savaşan diğer ülkelerde oldukça ağır bilançolar oluşmuştur. Okullar mezun verememiş, neredeyse kimse evlenmemiş, kimse kendisi için bir şey düşünemez hale gelmiştir. Genç yaşlı demeden herkes savaşmak için cepheye koşmuş, toplamda yarım milyonu aşkın insan hayatını kaybetmiş, Anadolu’da kıtlık ve sefalet hat safhaya ulaşmıştır. Mermilerin havada çarpıştığı büyük bir mücadele sonucu, Çanakkale’de tüm dünyanın dikkatini çekecek muhteşem bir zafer kazanmış olsak da Birinci Dünya Savaşı’nın kaybedilmesi ile topraklarımız işgal edilmiş; işgale karşı büyük bir Kurtuluş Savaşı verip kazanacak olan Anadolu halkı, Atatürk’ün Çanakkale’deki dahiyane başarıları sayesinde O’na güvenerek örgütlenmeye başlamıştır.”

“ŞANLI TARİHİMİZE YARAŞIR BİR HAYAT İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”

“İçerisinde sayısız hikayeyi, onlarca kahramanı, hüznü, sevinci ve zaferi barındıran; yüzbinlerce şehidin kanı ile yazılan Çanakkale Destanı, bilindik destan mübalağası ile değil; tamamen askeri deha, akıl ve stratejinin vatan sevgisi ile birleşiminden ortaya çıkmış tarihi bir destandır!

Bu toprakların ne şartlarda muhafaza edildiğinin; hangi yollarla, kimler sayesinde, kimlerle birlikte yeniden kazanıldığının bilincinde olan herkes, bugünkü hali değerlendirdiğinde ne yazık ki hayal kırıklığı yaşıyor. Çanakkale’nin, Milli Mücadelenin, Kurtuluşun Önderi; Cumhuriyet’in ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kurucu Lideri Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlattığı yolu yürüyenler olarak; milletimizin şanlı tarihine yaraşır bir hayat sürmesi adına bugün de bizler elimizden gelen mücadeleyi vermek zorundayız!

Bu uğurda verdiğimiz mücadeleyi, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına kavuşturduğumuzda; mevcut iktidar sahipleri gibi ideolojik, etnik veya politik bir zemin aramaksızın tüm ortak değerlerimize gereken hassasiyeti göstereceğiz. Toplumun gerçek sorunları ve kaygıları önceliğimiz olsa da; tarihi çıkarlarına göre yok sayanlara inat manevi değerlerimizi daima diri tutacak, tarihimizde yer alan özel olayları anmakla kalmayıp anlayacak ve anlatacağız!”

Chp Antalya İl Başkanlığı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet