Başkan Turan Kaligrafist Yılmaz Özbek Sergisi’nin Açılışını Gerçekleştirdi

Fatih Belediye Başkanı M.

Yayınlanma:
Başkan Turan Kaligrafist Yılmaz Özbek Sergisi’nin Açılışını Gerçekleştirdi

Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, Türk - Latin kaligrafisinin en önemli isimlerinden rahmetli Yılmaz Özbek'in eserlerinden oluşan Kaligrafi Sergisi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Türk Latin kaligrafisinin önemli isimlerinden, Emin Barın kaligrafi ekolünün temsilcisi merhum Yılmaz Özbek’in eserlerinden oluşan ‘Kaligrafist Yılmaz Özbek’ sergisi Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan’ın katıldığı açılış töreniyle birlikte Kadırga Sanat Galerileri'nde sanatseverlerin ilgisine sunuldu. Yazı ustası, grafik ve kaligrafi sanatçısı olan Yılmaz Özbek’in aynı zamanda tutkulu bir filatelist olduğunu gözler önüne seren sergi, sanatçının onu akranlarından ayıran Kûfi yazıyı Latin harflerine uyarladığı eserlerden oluşuyor.

Sergide, Yılmaz Özbek’in kendini sürekli yenileme gayesinde olduğu sanat hayatında, zarafetle yazdığı yazıların yanında grafiksel düzenlemeleri ve sanatına dair kullandığı malzemeleri de izlenebilecek. Ayrıca sanatçı adına düzenlenmiş ilk katalog Fatih Belediyesi Kadırga Sanat Galerileri tarafından yayımlanıyor.

Fatih Belediyesi, Kadırga Sanat Galerileri tarafından hazırlanan ‘Kaligrafist Yılmaz Özbek’ sergi kataloğu, sanatçının eserlerinden oluşan ilk belgeleme özelliğini taşıyor. Daha önce bilinmeyen birçok yönü, eserlerini yaparken kullandığı eskizleri, sanatıyla ilgili düşüncelerini aktardığı ses kayıtları gibi birçok veriden derlenen kataloğu Kadırga Sanat Galerileri’nden edinebilir, sergiyi 20 Mart’a kadar ziyaret edebilirsiniz.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet