Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul “Danışma Kurulu Toplantısına” Katılım Sağladı

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, 27 Şubat 2022 Pazar günü saat 14.

Yayınlanma:
Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul “Danışma Kurulu Toplantısına” Katılım Sağladı

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, 27 Şubat 2022 Pazar günü saat 14.00’te Malkara Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda Cumhuriyet Halk Partisi Malkara İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen “Danışma Kurulu Toplantısına” katılım sağladı.

Toplantıda; CHP Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer, İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın, Örgütlerden Sorumlu Tekirdağ İl Başkan Yardımcımız Cenk Boduç, CHP Malkara İlçe Başkanı Hülya Ertan, CHP İl ve İlçe Teşkilat Üyeleri, Dernek Başkanları ve Muhtarlar yer aldı.

İletişimi kuvvetlendirmek ve yürütülen çalışmaları değerlendirmek amacıyla yapılan “Danışma Kurulu Toplantısı“ Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

CHP Malkara İlçe Başkanı Hülya Ertan katılımcılara selamlama konuşması yaparak CHP Malkara İlçe Başkanlığı’nın ilçe genelinde yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi ve tüm hemşehrilerin yanında olduklarını belirterek birlik ve beraberliğe vurgu yaptı.

CHP Malkara İlçe Başkanı Hülya Ertan’ın konuşmasının ardından konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul,“ Öncelik tüm İslam Âleminin mübarek Miraç Kandilini kutluyor ve tüm katılımcılarımızı saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

2017 yılının Kasım Ayında ihaleye çıktığımız 2018 yılının başlarında inşaatına başladığımız Çok Amaçlı Kapalı Pazar Yeri Projemizin şuan için kaba inşaatının yüzde 60 seviyesini geçtik. Toplamda ise yüzde 42 seviyesindeyiz. Bugüne kadar 16 milyona yakın para ödendi. Bunun 10 milyonunu İller Bankasından aldığımız krediden ödedik. Geri kalanını da Malkara Belediyesi’nin elde etmiş gelirlerden ödedik.

Toplamda Çok Amaçlı Kapalı Pazar Yeri 3 bloktan oluşuyor. 2 bloğun kaba inşaatı tamamlandı.  Önde yer alacak bloğun kapa inşaatı kaldı. Onu da en kısa sürede tamamlayacağız.

Malkara Kültür Merkezi Projemiz Başladı

Malkara Kültür Merkezimiz ekonomik kırılmalara maruz kalmaz ise 1 sene içerisinde Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz tarafından tamamlanacak. Umarım herhangi bir sıkıntı olmaz ve hemşehrilerimiz  en kısa sürede projeye kavuşur.

Doğalgaz Çalışmalarının Takipçisiyiz

İlçemizde ki doğal gaz çalışmaları bazı mahallelerimizde tamamlanarak hanelere gaz akışı sağlandı. Mart ayında GAZDAŞ firması doğalgaz çalışmaları yapılacak mahallelerin bilgisini bizimle paylaşırsa bizlerde yollarla ilgili ihalelerimizi hazırlayıp doğalgaz kazısı yapılan yerlerdeki yollarımızı tamamlayacağız.

Parke Taş Çalışmalarımıza Devam Ediyoruz

2021 yılında 3 adet parke taş ihalesi gerçekleştirdik. Beldelerimize 15.500 m², şehir merkezine 35.000 m², 40 yakın mahallelimize de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle birlikte 60.000 m² parke taş çalışmasını başlattık ve en kısa sürede tamamlayacağız.

İlçemizde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından kaldırım çalışmaları devam etmekte. Kısa sürede çalışmalar tamamlanıp 2022 yılı içerisinde eksik olan yerlerde yapılacaktır.

  Yol Çalışmalarımıza Devam Ediyoruz

  Toplamda 900 kilometreye yakın yol ağımız var. Bu sene 100 kilometrenin üstünde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yol çalışması yapıldı. Planlamalarımız dâhilinde yol çalışmalarımıza aralıksız olarak devam edeceğiz.

 Yağmur Suyu Hattı Çalışmalarımız Devam Ediyor

  Geçtiğimiz yaz ayında Kurtuluş Caddesi üzerinde yağmur suyu hattı çalışmamızı tamamladık. Bu senenin yaz ayında Cumhuriyet Caddesinde bir yağmur suyu hattı yapım çalışması projemiz var. Yağmur suyu hattı yapım çalışmamızın ardından Cumhuriyet Caddesi yol ve kaldırım çalışmalarını başlayacağız.

Geçtiğimiz Yıl Kırsal Mahallemizde İçme Suyu Sıkıntısı Yaşadık

TESKİ’nin yapmış olduğu yaklaşık 23 km’lik İçme Suyu Hattı 30 milyonu aşan bir maliyetle yapıldı ve tamamlandı. Malkara’nın güney kesiminde kalan mahallelerin su sıkıntısı bu yatırımla birlikte ortadan kalkacak.

Şehir Merkezimize 2 Adet Yeni Park Kazandırdık

Hayrettin Karaca Dede Torun Parkı 350 bin liralık maliyetle 2047 m² alanda gerçekleştirildi. Dede Torun Parkı ise 550 bin liralık maliyetle 2300 m² alanda gerçekleştirildi. 2022 yılında da şehir merkezimizde 2 adet daha park yapmaya hedefliyoruz.

Fidan Dikimine Önem Veriyoruz

2021 yılında 4513 adet fidan dikimi ve 5 bin adet mevsimlik çiçek ekimini 2021 yılında gerçekleştirdik. Bu yılda ilçemizi yeşillendirmek için fidan dikimini devam edeceğiz.

Mera Islah Çalışmaları Devam Ediyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Namık Kemal Üniversitesi ve Malkara Belediyesi olarak mera ıslah çalışmalarına devam ediyoruz. 3 yıl boyunca bu projemiz devam edecek.

Düğün Salonu Yapımı Gerçekleştirdik

Belediyemiz, Balabancık, Ahievren ve Ballı Mahallelerimize geçtiğimiz dönem düğün salonu yapımını tamamladı. Bu dönem Vakıfiğdemir, Doğanköy, Kermayan ve Karacahalil Mahallelerimizde yapılan düğün salonuna destek olup, kooperatifler ve muhtarlarımızın destekleriyle birlikte yapımını tamamladık.

Katılımlarınızdan dolayı hepinize saygı ve sevgiler sunuyor, Ukrayna’da gerçekleşen işgalin bir anca son bulmasını ümit ediyorum.“ dedi.

Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul’un yapmış olduğu konuşmanın ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Malkara’ya yapmış olduğu yatırım bütçeleri ve yatırımlar hakkında genel bilgiler verdi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın konuşmasının ardından CHP Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer, İlhami Özcan Aygun, CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın ve Örgütlerden Sorumlu Tekirdağ İl Başkan Yardımcımız Cenk Boduç, İl ve İlçe Teşkilatı Üyelerine ülke gündemine dair gelişmeler hakkında bilgiler verdi.

Yapılan konuşmaların ardından Danışma Kurulu Toplantısı dilek ve temennilerin ardından son buldu.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet