BİR YERE Mİ KAÇACAKSINIZ, NEDİR BU TELAŞINIZ?”

“BU ÜLKEDE SATMADIK YER BIRAKMIYORSUNUZ. HEPSİNİ PARSEL PARSEL SATIYORSUNUZ,TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit Arı, 2022 Yılı Bütçe Kanun Teklifinin görüşmelerinin yapıldığı TBMM Genel Kurulunda...

Yayınlanma:
BİR YERE Mİ KAÇACAKSINIZ, NEDİR BU TELAŞINIZ?”

“BU ÜLKEDE SATMADIK YER BIRAKMIYORSUNUZ. HEPSİNİ PARSEL PARSEL SATIYORSUNUZ,

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit Arı, 2022 Yılı Bütçe Kanun Teklifinin görüşmelerinin yapıldığı TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada “Bu ülkede satmadık yer bırakmıyorsunuz. Hepsini parsel parsel satıyorsunuz, bir yere mi kaçacaksınız, nedir bu telaşınız?” diyerek tepki gösterdi.

AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılına kadar, tüm iktidarlar boyunca, bütün iktidarlar tarafından harcanmış 779 milyar dolarlık bir bütçe vardı diyen CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, “Bu harcamalarla sayısız barajlar, fabrikalar, okullar, köprüler, binlerce kilometre yol, hepsi devletin bütçesiyle yapıldı. AKP dönemindeyse 2,5 trilyon dolarlık para harcandı değerli arkadaşlar, ancak birçok yatırım bugün sizin “Biz yaptık.” diye övünmeye çalıştığınız yatırımlar ise kamu-özel iş birliğiyle yapılmış projelerdir. Örneğin, üçüncü boğaz köprüsü, Avrasya Tüneli, Osmangazi Köprüsü, İstanbul Havaalanı, Zafer Havaalanı, otoyollar; bunların hepsi kamu-özel iş birliği kapsamında yapılan yatırımlardır. Bu kadar büyük parayı nereye harcadığınızı ben vatandaşlarımız adına sizlere soruyorum. 2024 yılı sonuna kadar bu garanti ödemelerinden dolayı devlete 190 milyar daha bir bütçe yükü olduğunu sizler de biliyorsunuz. Dövizdeki artışla bu yük de her gün artmaya devam etmekte; üstelik neredeyse tüm fabrikaları sattınız, elinizde satacak fabrika kalmadı.” dedi.

Konuşmasına “1986’dan bu tarafa yapılmış olan bu özelleştirmelerle 70 milyarlık bir gelir elde edildi ve bu satışların hemen hemen büyük çoğunluğu iktidarınız döneminde yapıldı. Şimdi fabrikalar bitti, ne kaldı elinizde? Elinizde değerli arsalar kaldı yani satma sırası şimdi değerli arazilerde.” diye devam eden Antalya Milletvekili Arı, “Salgın döneminde bu ülkede neredeyse hayat durdu, her şey durdu, Meclis dahi o sürede çoğunlukla çalışmadı ama bir tek şey durmadı; bu hazineye ait satışlar, arazi satışları durmadı, son hızıyla bu satışlara devam ettiniz. Cumhuriyetin ilanından bugüne kadar o zor şartlarda yapılmış birçok fabrika iktidarınız tarafından birer birer satıldı. Şimdi, Milli Emlak ile TOKİ kamu arazilerini parsel parsel satmaya devam ediyor. Yıl sonuna kadar 1.500 arazi satılacak. 2022 yılında yine bu kurumlar tarafından 5.542 taşınmazın satış ilanı hazırlıkları resmî kayıtlarda var. Siz ne yapıyorsunuz? Bu ülkede satmadık yer bırakmıyorsunuz. Hepsini parsel parsel satıyorsunuz, bir yere mi kaçacaksınız, nedir bu telaşınız?” diyerek tamamladı.

Chp Antalya İl Başkanlığı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet