6541.96
%0
12270.18
%0
49.07
%0
55.24
%0
64.87
%0

Kumluca’da denizden gelen hortum seraları vurdu

Antalya’nın Kumluca ilçesinde sağanak ve fırtına sırasında deniz üzerinde oluşan hortum kıyıya ulaştı. Tarım arazilerine ilerleyen hortum, iki serada hasara yol açarken o anlar vatandaşların cep telefonu kameralarına yansıdı.

Yayınlanma:
Kumluca’da denizden gelen hortum seraları vurdu

Hortum denizden karaya çıktı

Antalya’nın Kumluca ilçesinde akşam saatlerinde etkisini artıran sağanak ve fırtına, bölgede kısa süreli paniğe neden oldu.

Mavikent açıklarında başlayan olumsuz hava koşulları sırasında deniz üzerinde oluşan hortum, kısa süre içerisinde kıyıya doğru ilerledi. Denizden karaya ulaşan hortum, ardından bölgedeki tarım alanlarına yöneldi.

İki serada hasar oluştu

Tarım arazilerinin bulunduğu bölgeye ulaşan hortum, iki serada hasara neden oldu. Hortumun etkisinin geçmesinin ardından bölgede oluşan zararların belirlenmesi için inceleme başlatıldı.

Kumluca’da tarımsal üretimin yoğun olarak yapıldığı bölgelerden biri olan Mavikent’te yaşanan olay, üreticiler arasında da endişeye neden oldu.

Hortum anbean görüntülendi

Deniz üzerinde başlayan ve karaya doğru ilerleyen hortum, çevrede bulunan vatandaşlar tarafından cep telefonlarıyla kaydedildi.

Görüntülerde hortumun denizden kıyıya doğru ilerlediği ve tarım alanlarına ulaştığı anlar yer aldı.

İlçe merkezinde su birikintileri oluştu

Öte yandan etkili olan sağanak nedeniyle Kumluca ilçe merkezinin bazı noktalarında su birikintileri meydana geldi. Yollarda oluşan su birikintileri nedeniyle sürücüler ilerlemekte güçlük yaşadı.

Hortumun ardından bölgede hasar tespit çalışmalarının başlatıldığı öğrenildi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.