Büyükşehir'in kavşak düzenleme çalışmaları sürüyor Kepezaltı ile otogar arasınırahatlatacak çalışma

Antalya Büyükşehir Belediyesi araç yoğunluğu yaşanan noktalarda trafiği rahatlatmaya yönelik kavşak düzenleme çalışmaları gerçekleştiriyor.

Yayınlanma:
Büyükşehir'in kavşak düzenleme çalışmaları sürüyor Kepezaltı ile otogar arasınırahatlatacak çalışma

Antalya Büyükşehir Belediyesi araç yoğunluğu yaşanan noktalarda trafiği rahatlatmaya yönelik kavşak düzenleme çalışmaları gerçekleştiriyor. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Antalya Bulvarı ile 5 Temmuz Kurtuluş Caddesi’nin kesişim noktası olan Cezaevi Kavşağı olarak bilinen kavşakta düzenleme çalışması yapıyor. 

Başkan Muhittin Böcek, trafiği rahatlatmak amacıyla kent genelinde hayata geçirilen kavşak düzenlemelerine her geçen gün yenilerini ekliyor. Bugüne kadar 50 kavşak düzenlemesi yapan Büyükşehir Belediyesi, trafik yoğunluğunu azaltarak, vatandaşa rahat ve konforlu bir sürüş imkanı sağlamayı amaçlıyor. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı bu kapsamda Antalya’nın batı girişi olan Kepezaltı ve Otogar arasında yaşanan trafiği rahatlatmak için çalışma başlattı. Ekipler, Antalya Bulvarı ile 5 Temmuz Kurtuluş Caddesi’nin kesişim noktası olan, Cezaevi Kavşağı olarak da bilinen kavşakta çalışma yapıyor. 

 

UZUN BEKLEME SÜRELERİ BİTECEK

Trafiğin tıkanmasına ve uzun bekleme sürelerine sebep olan kavşakta, daha önce Konyaaltı’nda Atatürk Bulvarı’nda, Muratpaşa’da Havalimanı Caddesi ile Kardeş Kentler Caddesi’nde, Kepez Barış Manço Bulvarı’nda yapılan çalışmanın benzeri gerçekleştiriliyor. Kavşak noktalarındaki bekleme sürelerini azaltarak trafiğin hızlı akışını amaçlayan çalışma ile Cezaevi Kavşağı’ndaki dönel sistem kaldırıldı. Kavşağın 350 metre ilerisi ve gerisinden U dönüşler oluşturuldu. Böylece kavşağın kapasitesi artırılarak trafiğin rahatlaması sağlanacak.

 


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet