CAVİT ARI: “İDDİALARIMI TEKRARLIYORUM”

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı’dan Ulaştırma Bakanlığı Basın Bürosunun tekzip açıklamasına detaylı yanıt.TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit Arı’nın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil...

Yayınlanma:
CAVİT ARI: “İDDİALARIMI TEKRARLIYORUM”

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı’dan Ulaştırma Bakanlığı Basın Bürosunun tekzip açıklamasına detaylı yanıt.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit Arı’nın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun sosyal medya hesabından paylaştığı görselde yer alan 2003-2022 yılları arasında Antalya’ya kazandırılan ve devam eden hizmetler içeriğindeki bilgilerin çoğunluğu gerçeği yansıtmamaktadır açıklamasına Ulaştırma Bakanlığı Basın Bürosundan gelen tekzip edici açıklamasına CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı’dan “İDDİALARIMI TEKRARLIYORUM” cevabı geldi.

CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit Arı’nın cevabı;

Verilen cevabın bir kısmı komik, bir kısmı yapılmayan işlerin yapılmadığının kabulü, çoğunluk kısmı da yine hatalı bilgilerlr doludur.

Yapmış olduğum açıklamamda neymiş efendim Kemer Çamdağ Tüneli 1974 de değil de 1976 da Akyarlar Tüneli de 1974 de değil de 1979 da faaliyete geçmiş. Peki ne fark eder. Bu cevapmı şimdi? Sonuçta 2003 öncesi yapılmış iki tünelimiz. Üstelik kazma ile kürek ile açılan, 2 şehit verilen bir tünel. Bu tünellerin yok sayılması öncelikle burada yatan şehit Karayolları işçilerine saygısızlıktır.

Ayrıca neymiş bu tünellerin uzunluğu 130 ve 324 metre toplamda 454 metre lafı bile olmazmış. Bu iki tünel zamanında büyük  emekler verilerek teknolojin az olduğu güçlü iş makinalarının olmadığı bir dönemde daha çok insan gücüyle yapılmıştır. Üstelik esas olan uzunluk değil o iki tünelin yıllarca Antalya-Kemer-Kumluca-Finike-Demre-Kaş oradan da Egeye giden araçlar bu tünellerden geçmiştir. Bu tünellerin çok önemli işlevi olmuştur. Yani 2003 öncesi tünel uzunluğu 0(sıfır) değildir. Şimdi Karayolları yol ağında değilmiş de o nedenle söylenmemişmiş! O zaman iki tünel vardı Karayolları yol ağından çıkarıldı deseydiniz. Niye yok sayıyorsunuz. Neden 2003 öncesi 0(sıfır) diyerek yanlış bilgi  paylaşıyorsunuz.Vatandası yanılıyorsunuz.

Sayın Bakan Adil Karaismailoglu adına Antalya ile ilgili ilk yapılan açıklamada 21.473 metre halen kullanılan 20 tünelden bahsedilmekte. Resmi kayıtlar tabi ki devletin elinde vardır. Ancak yapmış olduğumuz araştırmada biz ancak 11.220 metrelik toplam da kullanılan tünel tespit edebildik. Yani toplamda 21.473 metre tünelin yarısı tespit edilememiştir. Bu konuda tek tek açıklama yapılırsa bizde tam olarak öğrenmiş oluruz. Bekliyoruz.

Gazipaşa Yat limanı ile ilgili olarak; “Hacımusa Çayı üzerine koruma mendireği inşa edilmiş dolayısıyla yatırım süresi uzamış, yüklenici firma ile görüşülmektedir; Demre Yat Limanı ile ilgili olarak da alt-yapı inşaatı 2016 yılında tamamlanmış, ancak geri sahada revize imar planı yapılması gerekmiş 2022 yılı mart ayı içerisinde YİD modeli ile ihalesi yapılacaktır.” denilmekle iddiamızın gerçek olduğu bu iki yere yıllardır çivi çakılamadığı açıkça  kabul edilmiştir.

1985 yılında Uluslararası trafiğe açılmış bulunan Antalya Havaalanının işletme-kira süresi bitimine daha 5 yıl varken 5 yıl sonra uygulamaya girecek şekilde 20 yıl daha kiralanmak için ihaleye çıkartılmasının nasıl bir izahı olabilir. Bu ihaleyi yapanlar kendi malı olsa böyle bir kiralama yapar mıydı? Artık en geç bir buçuk yıl sonra yapılacak seçimlerde iktidardan gideceğinizin farkındasınız. Bu nedenle bir yandan havalimanını bir yandan da Limanları şimdiden kira sürelerini uzatarak kiracıları korumaya çalışmakta ama bir taraftan da geleceğimizi ipotek altına sokmaya çalışmaktasınız.

Kızılkaya-Korkuteli arası 45 km’lik yolun 10 km’si bitümlü sıcak asfalt yapıldığı ifade edilmiş. Bu yol da zaten Garipçe Mahallesine kadar bölünmüş yol mevcuttur. Bugüne kadar mevcut bölünmüş yola ilave ne kadar yeni bölünmüş yol yapılmıştır. Her seçimde secim malzemesi yapılan bu yol da şimdiye kadar ne yapabildiniz. Soruyorum…

Korkuteli-Elmalı arası 26 km bölünmüş yol çalışması yapıldı denilmektedir. Özdemir mahallesi yol ayrımına kadar yapılmıştır. Doğrudur. Devamında da çok kısa bir mesafede   alt yapı çalışması yapıldığı da bilinmektedir. Ancak Korkuteli-Elmalı arası yolun neredeyse yarısında son yerel secimden sonra çalışma durmuş vaziyette. Sebebi nedir diye sormuştum. Para mı yok ya da siyaset mi araya girdi diye tekrarlıyorum ve soruyorum. Neden durmuştur?Paramı bitti yoksa siyaseti.Elmalı halkımı cezalandırılmak isteniyor.Bu arada söz verilen Tarihi Elmalı Güreşlerininde  yapılacağı Güreş sahası ve tesisleri ne oldu.Birileri tarafindan engelleniyormu.Ayrica Yeri gelmiş ben de sorayım Elmalı-Akçay Mahallesi üzerinden Kaş yolunda bölünmüş yol çalışmaları ne durumdadır?

BU KONULARDAKİ İDDİAMI TEKRARLIYORUM

Son olarak buradaki açıklamalarında mahcup olduklarını hissettikleri için demişler ki; Sayın milletvekili hizmetin ne olduğunu öğrenmek istiyorsa son 19 yılda Antalya’ya yapılan 23 milyar TL’lik yatırımları incelesin buyurmuşlar.

Ben de diyorum ki yatırımlar için harcanan para babanızın parası değildir. Halkın vergilerinden toplanan bütçeden harcanmaktadır. Dolayısıyla bir lütufta bulunmuyorsunuz. Kaldı ki Antalya’nın ülke adına yarattığı katma değere, ihracatlara vs. baktığımızda Antalya’nın 19 yıldan buyana genel bütçeye katkısı açıklansın. Ne kadarını geri alabildi görelim

Ayrıca Antalya’nın bir anlamda Katarlılara satılan limanından, kiralama süresi zamansız   uzatılan havaalanından, satılan fabrikalarından,ayrıca ve özellikle satacak yer kalmayınca son günlerde Milli Emlak ve TOKİ üzerinden yapılan arsa satışlarından elde edilen paranın miktarını açıklayın.Kaç gayrimenkul satıldı kaç para gelir elde edildi. Milli Emlak ve Toki ilanlarına bakılırsa satışların devam ettiğinde görülecektir.

Birde  Antalya’ya 19,1 km 2.Etap Raylı Sistemi yaptık diye övünüp kitaplarınıza yazıp sonrasında Antalya Büyükşehir Belediyesi CHP’ye geçince önce 379 milyon sonrasında 400 milyon olarak parasını Belediyeden isteyip İller Bankası payından haksız yere kestiğiniz konu var.Hizmet yaptık deyipte parasını geriye istemek nasıl bir hizmet anlayışıdır. Bu mu sizin Antalya’ya hizmetiniz? Daha başlangıçta siyasete alet edip resmen ölü doğan 680 milyon dolar gömülen 500 dönüm birinci sınıf tarım topraklarının mahvedildiği, halen dünyanın en pahalı düğün salonu olarak işletilen EXPO marifetiniz mi Antalya’ya hizmet?

Sayın Bakanı bürokratlarından bu bilgileri yeniden almaya davet ediyorum. Eğer bu bilgiler yanlışsa Bakan kandırılmışsa ya bürokratları istifa etsin ya da bu yanlış bilgiler de ısrarcı olan bakan istifa etsin.

Chp Antalya İl Başkanlığı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet