Çin, uzaya dört ayrı insanlı araç göndermeye hazırlanıyor

Çin Ulusal Uzay Kurumu Müdür Yardımcısı Wu Yanhua, iki yıl içinde uzaya, bir uzay istasyonu kurulması programı çerçevesinde içinde insan bulunacak dört adet uzay gemisi göndermeyi tasarladıklarını açıkladı. Wu Yanhua, Beijing’de...

Yayınlanma:
Çin, uzaya dört ayrı insanlı araç göndermeye hazırlanıyor
Çin Ulusal Uzay Kurumu Müdür Yardımcısı Wu Yanhua, iki yıl içinde uzaya, bir uzay istasyonu kurulması programı çerçevesinde içinde insan bulunacak dört adet uzay gemisi göndermeyi tasarladıklarını açıkladı. Wu Yanhua, Beijing’de Chang’e-5 Ay görevine ilişkin açıklamalar yapmak üzere düzenlenen basın toplantısında, Çin’in insanlı uzay programının 2021 ve 2022 yıllarında çok yoğun olacağını bildirdi.

Wu’nun belirttiğine göre, önümüzdeki iki yıl içinde, bir uzay istasyonu/üssü inşasına yönelik toplam 11 görevin gerçekleştirilmesi öngörülüyor. Bunlar arasında, uzay üssü modülünün inşasına gelecek yılın ilk yarısında başlanması, iki laboratuvar kapsülünün, ayrıca dört adet insan taşıyan ve dört adet de yük taşıyan uzay gemisinin uzaya gönderilmesi öngörülüyor.

Çin uzay istasyonu kurulduktan sonra, yörünge üzerinde çok sayıda bilimsel deneyin gerçekleştirilmesi planlanıyor.  Çin İnsanlı Uzay Görevleri Ajansı, Çin’in insanlı uzay programının, 18 kişilik yeni bir yedek astronot grubunun seçimiyle, insanlı görevin son hazırlık aşamasına girmiş bulunduğunu ekim ayında duyurmuştu.

Kaynak:Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet