Çin’de dünyanın en büyük 5G şebekesi kuruldu

Dün Çin’in başkenti Beijing’de başlayan Bilgi ve Haberleşme Yıllık Gözlemleme Semineri’nde bir konuşma yapan Sanayi ve Bilişim Bakan Yardımcısı Liu Liehong, Çin’de dünyanın en büyük 5G şebekesinin oluşturulduğuna...

Yayınlanma:
Çin’de dünyanın en büyük 5G şebekesi kuruldu

Dün Çin’in başkenti Beijing’de başlayan Bilgi ve Haberleşme Yıllık Gözlemleme Semineri’nde bir konuşma yapan Sanayi ve Bilişim Bakan Yardımcısı Liu Liehong, Çin’de dünyanın en büyük 5G şebekesinin oluşturulduğuna dikkat çekerek, inşa edilen 5G baz istasyon sayısının 718 bini bulduğunu ifade etti.
 
Liu Liehong, Çin’de 5G sektörünün kritik bir kaynaşma ve inovasyon aşamasına girdiğine dikkat çekerek, “5G+Sanayi İnterneti” projesinin etkin şekilde ilerletildiğini, yürütülmekte olan ilgili proje sayısının 1.100’ü aştığını kaydetti.
 
Liu Liehong, Çin Sanayi ve Bilişim Bakanlığı’nın telekomünikasyon operatörleriyle gelecek yıla ilişkin 5G baz istasyonu inşa planını hazırladığı bilgisini vererek, 5G çalışmalarını istikrarlı şekilde ilerleteceklerini vurguladı. Öte yandan, Çin Bilgi ve Haberleşme Araştırma Enstitüsü’ne bağlı 5G güvenlik değerlendirme merkezi ve ortak inovasyon laboratuvarının resmen kurulduğu bildirildi.   

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet