Doğal hayatlarına sahip çıktılar

KAŞ OTOYOL PROJESİNDE LİKYA ORKİDESİ KAZANDI!CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BUDAK: “BU KARAR KAŞLILARIN HUKUK ZAFERİDİR!”“NE MUTLU Kİ BETONA TESLİM OLMAYAN HUKUKÇULAR VAR”Kaş ve Kalkan otoyol projesine karşı açılan davada...

Yayınlanma:
Doğal hayatlarına sahip çıktılar

KAŞ OTOYOL PROJESİNDE LİKYA ORKİDESİ KAZANDI!

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BUDAK: “BU KARAR KAŞLILARIN HUKUK ZAFERİDİR!”

“NE MUTLU Kİ BETONA TESLİM OLMAYAN HUKUKÇULAR VAR”

Kaş ve Kalkan otoyol projesine karşı açılan davada Antalya 2’nci İdare Mahkemesinin, “ÇED gerekli değildir” kararını iptali Antalyalılarda sevinç uyandırdı. Mahkemenin iki hafta önce de 2 bin 848 metrelik güzergaha yol yapılmasına ilişkin verdiği yürütmeyi durdurma kararı aldığını hatırlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, yanlış kararın yargıdan döndüğüne dikkat çekti. Budak, “Bu karar Kaşlıların hukuk zaferidir. Kaşlılar bölgelerine ve doğal hayatlarına sahip çıktılar. Yargının verdiği karar sadece Kaşlıların değil tüm Antalyalıların yüzünü güldürdü. Bu kararı alan yargı mensuplarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Antalya’nın doğa harikası Kaş ve Kalkan arasındaki bulunan Kaputaş Plajını da kapsayan Kaş-Kalkan otoyol projesinin doğal hayata bir darbe niteliği taşıdığını hatırlatan Budak şunları söyledi:

“Kaş ile Kalkan arasına 28 km uzunluğunda, dört şeritli, 26 metre genişliğinde bir otoyol projesi hazırlandı. Dört viyadük ve toplam uzunlukları 5 km’yi aşan üç tünel de bulunan yol, hiçbir ihtiyaca hizmet etmeyen tamamen doğal yaşama bir darbe niteliğindeydi. Doğal SİT alanlarını katletmekten başka bir amaç taşımıyordu.

Ne mutlu ki bu ülkede doğal yaşama saygı duyan, betona teslim olmayan hukukçular var. Mahkemenin verdiği iptal kararı bunun en somut örneğidir. Kararı alan yargı mensuplarımıza teşekkür ediyoruz. Bu karar aynı zamanda Kaşlıların hukuk zaferidir. Bölgelerine ve doğal hayatlarına sahip çıktılar. Likya Orkidesi’ne sahip çıktılar! Doğal dokuyu bozacak otoyolun karşısında adeta tek vücut oldular. “

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet